Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αυτή είναι η μοναδική χώρα που στήριξε την Ελλάδα στο Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η μοναδική χώρα που στήριξε την Ελλάδα στο Eurogroup

«Παγωμένο» ήταν το κλίμα για τη χώρα μας στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο μόνος που έδειξε να συμμερίζεται τις ελληνικές ενστάσεις ήταν ο Γάλλος ομόλογός του, Μισέλ Σαπέν που επισήμανε πώς η Γαλλία δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει όσα ζητούν οι εταίροι για την Ελλάδα. Τι δήλωσε ο […]

tomsen-velkouleskou

«Παγωμένο» ήταν το κλίμα για τη χώρα μας στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο μόνος που έδειξε να συμμερίζεται τις ελληνικές ενστάσεις ήταν ο Γάλλος ομόλογός του, Μισέλ Σαπέν που επισήμανε πώς η Γαλλία δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει όσα ζητούν οι εταίροι για την Ελλάδα.


Τι δήλωσε ο Σαπέν μετά το
Eurogroup

Μετά το πέρας του Eurogroup, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι λογικό να ζητείται από την Ελλάδα να ψηφίσει από τώρα μέτρα για μετά το 2018, τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστούν. Ωστόσο, επισήμανε ότι η χώρα μας πρέπει να εκθέσει σήμερα τί θα κάνει στην περίπτωση που δεν επιτύχει τους στόχους της το 2018.

Ο κ.Σαπέν υπογράμμισε ότι τα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα η Ελλάδα είναι αξιοσημείωτα και ότι η αξιοπιστία της χώρας δεν πρόκειται να χτιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα ως το 2018.

SAPEN1

«Δεν είναι λογικό να υποβάλλεται τέτοιο αίτημα στην Ελλάδα»

Για την εκ των προτέρων ψήφιση των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα μετά το 2018, αν δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, ο Γάλλος αξιωματούχος είπε ότι «δεν είναι λογικό να υποβάλλεται τέτοιο αίτημα στην Ελλάδα». Δεν θεωρεί πως η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, δηλαδή να ψηφίσει από τώρα μέτρα τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστούν, αυτή είναι η δημόσια τοποθέτηση της Γαλλίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός του Φρανσουά Ολάντ.

«Είναι νόμιμο να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να περιγράψει ποιά μέτρα θα λάβει αν δεν πετύχει τους στόχους της, αλλά μου φαίνεται από πολιτικής απόψεως αρνητικό και ανέφικτο να της ζητάει κανείς να νομοθετήσει εκ των προτέρων»,  τόνισε ο κ. Σαπέν και συνέχισε: «Δύσκολα μπορούσα να φανταστώ να ζητήσει κάποιος από την Γαλλική εθνοσυνέλευση να προτείνει μέτρα αντιπαθητικά προς την κοινή γνώμη, τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν. Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στις προσπάθειες που ζητάει κανείς από την Ελλάδα και τις προσπάθειες που ζητάει κανείς από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις