Τη θέση πως «σύντομα θα διευθετηθεί η εκκρεμότητα» της διαπραγμάτευσης εκφράζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα «Πολίτικα», ενόψει της σημερινής επίσημης επίσκεψής του στο Βελιγράδι. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «παράλογες απαιτήσεις» από μέρος των πιστωτών και διατυμπανίζει ότι «κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει ενδεχόμενη νέα αναβίωση του ελληνικού […]
Τη θέση πως «σύντομα θα διευθετηθεί η εκκρεμότητα» της διαπραγμάτευσης εκφράζει ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα «Πολίτικα», ενόψει της σημερινής επίσημης επίσκεψής του στο Βελιγράδι.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «παράλογες απαιτήσεις» από μέρος των πιστωτών και διατυμπανίζει ότι «κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει ενδεχόμενη νέα αναβίωση του ελληνικού προβλήματος».
Τι δήλωσε ο Τσίπρας
«Η Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εκπλήρωνε τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο με τους πιστωτές, πραγματοποίησε ορισμένα θετικά δημιοσιονομικά αποτελέσματα, εκπλήρωσε τους στόχους άνω των προσδοκιών.
Η εν λόγω οικονομική σταθεροποίηση αποτελεί βάση στην οποία θεμελιώνονται και θετικές οικονομικές προοπτικές για το 2017, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
Βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση του β’ προγράμματος οικονομικής βοήθειας.
Αυτή -συνεχίζει στην απάντησή του ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας- καθυστερεί εξαιτίας κάποιων παράλογων απαιτήσεων για πρόσθετα μέτρα λιτότητας, στα οποία επιμένει ένα μέρος των πιστωτών».
Και συνεχίζει σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις:
«Είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα διευθετηθεί αυτή η εκκρεμότητα, καθώς, ουσιαστικά, αποτελεί κοινή άποψη ότι η ελληνική οικονομία αποδίδει άνω των προσδοκιών και ότι εισέρχεται σε φάση ανάκαμψης.
Κανέναν στην Ευρώπη δεν συμφέρει ενδεχόμενη νέα αναβίωση του ελληνικού προβλήματος.
Πρέπει να είναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός έχει θυσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια και ότι τώρα βρίσκεται στο τέλος μιας δύσκολης πορείας, στην οποία βλέπει προοπτικές.
Για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει κάποιοι να την υπονομεύουν, αλλά αντιθέτως, να την ενισχύσουν και να βοηθήσουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές».