Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

16

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το σχέδιο της Μέι για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το σχέδιο της Μέι για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι έλαβε σήμερα το “πράσινο φως” από την Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, οι βουλευτές που διάκεινται θετικά προς της Ευρωπαϊκή Ένωση αποπειράθηκαν να θέσουν όρους ώστε το Brexit να δρομολογηθεί με σχετικά ήπιο τρόπο, […]

ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι έλαβε σήμερα το “πράσινο φως” από την Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, οι βουλευτές που διάκεινται θετικά προς της Ευρωπαϊκή Ένωση αποπειράθηκαν να θέσουν όρους ώστε το Brexit να δρομολογηθεί με σχετικά ήπιο τρόπο, ωστόσο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο σχέδιο νόμου που εισηγήθηκε η κυβέρνηση των Συντηρητικών με 449 ψήφους υπέρ και 122 κατά.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Τερέζα Μέι έλαβε εξουσιοδότηση ώστε να αρχίσει τις συνομιλίες για την υλοποίηση του Brexit μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα τεθεί προς συζήτηση και στην Βουλή των Λόρδων, όπου και αναμένεται επίσης να εγκριθεί, παρά του ότι οι Συντηρητικοί δεν διαθέτουν άνετη πλειοψηφία στο συγκεκριμένο σώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις