Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ξεκίνησε η επιχείρηση “βόμβα” στο Κορδελιό: Το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε στη χώρα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η επιχείρηση “βόμβα” στο Κορδελιό: Το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε στη χώρα (pics)

Ξεκίνησε σήμερα στις επτά το πρωί η επιχείρηση απομάκρυνσης του βλήματος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε σε πρατήριο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Η μεταφορά των 72.000 κατοίκων, θα γίνει τμηματικά, με προτεραιότητα αυτή των ευπαθών ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά θα μεταφερθούν σε δομές, 320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση, όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα […]

kor10

Ξεκίνησε σήμερα στις επτά το πρωί η επιχείρηση απομάκρυνσης του βλήματος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε σε πρατήριο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

kor9 kor8

Η μεταφορά των 72.000 κατοίκων, θα γίνει τμηματικά, με προτεραιότητα αυτή των ευπαθών ομάδων.

kor7 kor6

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά θα μεταφερθούν σε δομές, 320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση, όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα αλλά και 48 παιδιά.

Είκοσι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, θα μεταφέρουν ανά οκτάωρο τον πληθυσμό, στις δομές που θα φιλοξενηθούν μέχρι να απομακρυνθεί με ασφάλεια η βόμβα.

kor4 kor3

Η  επιχείρηση θα γίνει από μια εξειδικευμένη ομάδα τριών στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, με απίστευτη πείρα στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Χθες, ο στρατός δημιούργησε ανάχωμα 1.5 μέτρου, γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε το τεράστιο βλήμα.

kor2

Η βόμβα θα μεταφερθεί στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων “Ασκού – Προφήτη” και αναμένεται να εξουδετερωθεί από τις 13:00 έως τις 18:00.

kor1

Στο πεδίο βολής, θα μεταφερθεί μέσω της Εγνατίας Οδού με συνοδεία Πυροτεχνουργών, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έχει γίνει στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις