Πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση, για το πώς θα ενημερώσει τον λαό για όσα έρχονται, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά ασφυκτιούν. Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, όμως πηγές της κυβέρνησης έχουν αναστατώσεις με τις τρομακτικές προαναγγελίες τους. Κυβερνητική πηγή, ανέφερε πως στη χθεσινή συνάντηση, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να υπάρξει μία μέση λύση, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε […]
Πανικός επικρατεί στην κυβέρνηση, για το πώς θα ενημερώσει τον λαό για όσα έρχονται, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά ασφυκτιούν.
Οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, όμως πηγές της κυβέρνησης έχουν αναστατώσεις με τις τρομακτικές προαναγγελίες τους.
Κυβερνητική πηγή, ανέφερε πως στη χθεσινή συνάντηση, καταβλήθηκαν προσπάθειες για να υπάρξει μία μέση λύση, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιμένει στις παράλογες απαιτήσεις.
«Έγινε πρόοδος, ωστόσο όσο παραμένουν οι παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ δυσκολεύονται οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», είπε συνεργάτης του κ. Τσίπρα.
Αρχικά οι θεσμοί προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν μία ήδη έτοιμη συμφωνία, η οποία προβλέπει τη ψήφιση μέτρων συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ, με τα 2 δις ευρώ να «δίνονται» αμέσως από τον ελληνικό λαό.
Τα υπόλοιπα δύο δις θα είναι τα λεγόμενα προληπτικά μέτρα, που θα λειτουργήσουν ως εγγύηση, για την περίπτωση που δεν πραγματοποιήσει η κυβέρνηση όσα συμφώνησε.
Τα μέτρα που θα επιβληθούν αμέσως, είναι η μείωση του αφορολόγητου στις 6.000, και η κατάργηση πολλών φοροελαφρύνσεων.
Στα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, συμπεριλαμβάνονται ομαδικές απολύσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και αλλαγές στην εθνική σύνταξη.
Η Αθήνα βρίσκεται στην τραγική θέση να δεχτεί όλα όσα ζητηθούν από το ΔΝΤ, αν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και να λάβει τι 6,1 δις ευρώ- κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Το μόνο τώρα για το οποίο τρέμει το Μαξίμου, είναι εάν θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Οι ελπίδες λιγοστεύουν και στον ορίζοντα φαίνεται μαύρο χρώμα…