Δραματικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για την χώρα μας, από τον Δείκτη Εξαθλίωσης, ένα μέτρο της οικονομικής ευημερίας των πολιτών για μια συγκεκριμένη οικονομία και υπολογίζεται από το άθροισμα του ποσοστού ανεργίας και του ποσοστού πληθωρισμού για συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η απόλυτη φτώχεια που περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα, την κατατάσσει τέταρτη στον πίνακα, […]
Δραματικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για την χώρα μας, από τον Δείκτη Εξαθλίωσης, ένα μέτρο της οικονομικής ευημερίας των πολιτών για μια συγκεκριμένη οικονομία και υπολογίζεται από το άθροισμα του ποσοστού ανεργίας και του ποσοστού πληθωρισμού για συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Η απόλυτη φτώχεια που περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα, την κατατάσσει τέταρτη στον πίνακα, που διαμορφώνει το πρακτορείο Bloomberg.
Τα πρωτεία έχει η Βενεζουέλα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά που βρίσκεται σε πανικό τόσο για την οικονομική αλλά και την πολιτική διαταραγμένη κατάσταση της.
Για την ακρίβεια, η χώρα του Μαδούρο συγκεντρώνει 500 πόντους, όταν η Νότια Αφρική που βρίσκεται δεύτερη συγκεντρώνει μόλις 32,2 πόντους. Τρίτη έρχεται η Αργεντινή με 30,9 πόντους, ενώ με 23,2 η Ελλάδα μπαίνει στην τέταρτη θέση, όταν πέρσι είχε 22,7!
Η Ουκρανία, που πέρυσι ήταν τρίτη, φέτος κατατάσσεται έβδομη, ενώ την Ελλάδα ακολουθεί η Τουρκία, με 19.8 πόντους και η Ισπανία με 19,6. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με την Σερβία, την Βραζιλία και την Ουρουγουάη.
Τον μικρότερο δείκτη έχει η Ταϊλάνδη, όμως αυτό κυρίως οφείλεται στον τρόπο που οι αρχές εκεί υπολογίζουν τα ποσοστά ανεργίας, σημειώνει το ρεπορτάζ.
Ο δείκτης εξαθλίωσης που επινοήθηκε από τον Arthur Okun, θεωρείται υψηλός όταν η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, με αυξημένο πληθωρισμό.