Για Λαγκάρντ «Με τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι γνωστό ότι έχω κατά καιρούς επικοινωνία, διαρκή επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη -οι διαφωνίες είναι δεδομένες-, αλλά ειλικρινή και έντιμη επικοινωνία. Είναι αλήθεια ότι ζήτησα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να μη σπαταλάει το χρόνο, να κρατήσει μία σταθερή θέση και […]
Για Λαγκάρντ «Με τη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι γνωστό ότι έχω κατά καιρούς επικοινωνία, διαρκή επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη -οι διαφωνίες είναι δεδομένες-, αλλά ειλικρινή και έντιμη επικοινωνία. Είναι αλήθεια ότι ζήτησα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη στάση του, να μη σπαταλάει το χρόνο, να κρατήσει μία σταθερή θέση και να δεσμευθεί ότι, με βάση τα τεχνοκρατικά πρότυπα που απαιτούνται για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι απαραίτητες συγκεκριμένες κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους».
Για τη συμφωνία «Κατά την άποψή μου, υπήρξε πράγματι πολύ σημαντική πρόοδος όλο αυτό το διάστημα. Κάθισαν σχεδόν δέκα μέρες τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα. Αυτή η πρόοδος έχει καταγραφεί και στις ανακοινώσεις που βγήκαν αμέσως μετά, αλλά και στην σχετική ανακοίνωση του Euro-working group. Νομίζω ότι αυτή η πρόοδος μας κάνει αισιόδοξους ότι βρισκόμαστε ακόμα εντός των χρονοδιαγραμμάτων και των στόχων που έχουν θέσει. Είναι, κατά την άποψή μου, εφικτό να έχουμε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου και απολύτως εφικτό, από εκεί και πέρα, να έχουμε τον Απρίλη τη συνολική συμφωνία που θα αφορά και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».
Για την αξιολόγηση «Η Ελλάδα είναι μια χώρα της ΕΕ και δη του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, άρα στην Ελλάδα εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και υποχρέωση για την υπεράσπιση αυτού του κεκτημένου δεν έχει μόνο η Ελλάδα, αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Συνεπώς είναι ένα ζήτημα που εκ των πραγμάτων θα λυθεί και έχουν υποχρέωση να το υπερασπίσουν απέναντι στις απόψεις, τις σεβαστές απόψεις του ΔΝΤ, οι εταίροι της Ελλάδας τόσο στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και στο επίπεδο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών».
Για το ΔΝΤ «Έχουμε μια εμπειρία, επτά χρόνια δεν είναι λίγα. Το ΔΝΤ κάνει την δουλειά του, ζητάει αυτά που ξέρει να ζητάει, που έχει μάθει να ζητάει. Επαναλαμβάνω όμως ότι η Ελλάδα είναι χώρα του ευρωπαϊκού πλαισίου, οι αποφάσεις δεν παίρνονται από ένα θεσμό, αλλά από το σύνολο των θεσμών, κάποτε τους ονομάζαμε τρόικα, τώρα είναι κουαρτέτο και βεβαίως υπό την διαρκή επίβλεψη και άλλων θεσμών όπως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) . Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι σε ορισμένα ζητήματα η συζήτηση δεν μπορεί να περιοριστεί στο πλαίσιο μόνο μιας τεχνικής συζήτησης».
Για τη Μέρκελ «Θέλω να σας πω ότι ειδικά η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν εξαιρετικά αισιόδοξη, ανησυχητικά ίσως αισιόδοξη. Εγώ κρατάω και μια, αν θέλετε, “πισινή” σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα γιατί έχω μια εμπειρία. Νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι στις Βρυξέλλες προεξοφλούν ότι θα κλείσει θετικά το ελληνικό ζήτημα εντός των επόμενων ημερών. Οι περισσότεροι προεξοφλούν αυτό που σας είπα, ότι δηλαδή τον Απρίλη θα πάμε σε μια συνολική λύση».
Για τον Τσακαλώτο «Εξαρτάται ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να βάζουν φωτιές, αλλά καμιά φορά υπάρχει καπνός και από τις στρακαστρούκες ξέρετε, όχι μόνο από τις φωτιές και εδώ πρόκειται για επικοινωνιακές στρακαστρούκες της αντιπολίτευσης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Οι Απόκριες όμως τελείωσαν, οπότε και οι στρακαστρούκες θα σταματήσουν να μας απασχολούν».
Για το χρέος «Νομίζω είναι απλό να το εξηγήσει κανείς αυτό, αν συνειδητοποιήσει ότι η απομείωση του χρέους, δηλαδή η απόφαση για την εφαρμογή των απαραίτητων μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ, θα δώσουν το απαραίτητο σήμα στην επενδυτική κοινότητα και στις αγορές ότι η Ελλάδα έφυγε οριστικά από την περίοδο της κρίσης».
Για τον Μητσοτάκη «Κοιτάξτε, ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό για την συνέπεια της στάσης του και για την σοβαρότητα της πολιτικής του. Ο καθένας λοιπόν θα κριθεί από τις πράξεις του, εγώ δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο, άλλωστε δεν είναι και σωστό να φέρνουμε την εσωτερική κουζίνα στην Ευρώπη, στις Βρυξέλλες».