Με ένα δημοσίευμα που καίει την Ελλάδα, η γνωστή τουρκική εφημερίδα Χουριέτ περιγράφει τις τραγικές συνθήκες στον χώρο της υγείας που πλήττουν τους Έλληνες ασθενείς και δη, όσους υποφέρουν από καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα, σημειώνει η Χουριέτ, δεν είναι λίγοι αυτοί που απευθύνονται στην Τουρκία, ζητώντας την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. […]
Με ένα δημοσίευμα που καίει την Ελλάδα, η γνωστή τουρκική εφημερίδα Χουριέτ περιγράφει τις τραγικές συνθήκες στον χώρο της υγείας που πλήττουν τους Έλληνες ασθενείς και δη, όσους υποφέρουν από καρκίνο.
Το τελευταίο διάστημα, σημειώνει η Χουριέτ, δεν είναι λίγοι αυτοί που απευθύνονται στην Τουρκία, ζητώντας την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον Νίκο, καρκινοπαθή, που εξηγεί πως στην Ελλάδα οι ασθενείς έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως και καρκινοπαθείς από την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα ή τα νησιά του Αιγαίου που δεν μπορούν να βρουν φάρμακα για την χημειοθεραπεία τους.
Ένας γιατρός από την Θεσσαλονίκη δηλώνει στην εφημερίδα: «Γενικά, το πρόβλημα με τον καρκίνο εστιάζεται σε δύο σκευάσματα. Υπό κανονικές συνθήκες, η τιμή τους είναι σε λογικά επίπεδα. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε τα φάρμακα αυτά στην Ελλάδα, γιατί οι εταιρείες δεν τα φέρνουν πια, φοβούμενες ότι το κόστος τους δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ από το Δημόσιο».
«Όμως οι Έλληνες γιατροί καταγγέλλουν ότι πρόβλημα δεν έχουν μόνο οι καρκινοπαθείς. Οι ελλείψεις είναι πολλές, σε πολλά είδη, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Την ίδια ώρα, υπό την πίεση των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέες περικοπές», λέει η Χουριέτ.
«Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα σταματήσουν ειδικά στον τομέα της Υγείας» δηλώνει ένας γιατρός στην Χουριέτ και συνεχίζει: «Η κρίση στα ελληνικά νοσοκομεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της αποτυχίας του Τσίπρα. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν είτε στην Βουλγαρία, είτε στα Σκόπια, είτε στην Τουρκία καθημερινά για να εξυπηρετηθούν».
Η τραγική οικονομική κατάσταση στη χώρα, οι ασταμάτητες περικοπές και η πολιτική που πλήττει όλο και περισσότερο τους πολίτες, αναγκάζει τις ευάλωτες ομάδες να αναζητήσουν βοήθεια σε άλλες κοντινές χώρες.