Αναταραχή προκλήθηκε στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο, από τη στιγμή που το Reuters μετέδωσε πως δανειστές και κυβέρνηση έδωσαν τα χέρια για τα εργασιακά και τις συντάξεις. Το κείμενο ανέφερε πως έκλεισε η συμφωνία για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, για περικοπές δαπανών και ενεργειακά θέματα, ενώ στην άκρη έμπαιναν και οι ομαδικές απολύσεις. […]
Αναταραχή προκλήθηκε στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο, από τη στιγμή που το Reuters μετέδωσε πως δανειστές και κυβέρνηση έδωσαν τα χέρια για τα εργασιακά και τις συντάξεις.
Το κείμενο ανέφερε πως έκλεισε η συμφωνία για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, για περικοπές δαπανών και ενεργειακά θέματα, ενώ στην άκρη έμπαιναν και οι ομαδικές απολύσεις.
Τώρα, αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαψεύδουν το δημοσίευμα και κάνουν λόγο μόνο για πρόοδο που επήλθε, χωρίς όμως να υπάρχει καμία συμφωνία.
Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε: «Είδα τα δημοσιεύματα στον Τύπο και δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω».
«Ναι μεν έχει γίνει πρόοδος, αλλά δεν έχει κλείσει προς το παρόν η συμφωνία», είπε πηγή της Κομισιόν, χαρακτηρίζοντας ανακριβές το δημοσίευμα του Reuters. Η ελληνική πλευρά, απέφυγε ξεκάθαρα σχόλια και αρκέστηκε στο «Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters η Ελλάδα θα μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες έως 1% του ΑΕΠ το 2019, ενώ το αφορολόγητο θα πέσει σε περίπου 6.000 ευρώ. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, αναμένεται να επανεξεταστούν μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 ενώ η κυβέρνηση συμφώνησε στη πώληση 40% των εργοστασίων λιγνίτη της ΔΕΗ.