Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα στις 24 Απριλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της τεχνικής συμφωνίας και η δεύτερη αξιολόγηση. Έτσι μετά την αρχική συμφωνία στη Μάλτα, τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν είναι τα εξής: Η έναρξη των συζητήσεων στην Ουάσιγκτον στις 21 και 22 Απριλίου για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα […]
Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα στις 24 Απριλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της τεχνικής συμφωνίας και η δεύτερη αξιολόγηση. Έτσι μετά την αρχική συμφωνία στη Μάλτα, τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν είναι τα εξής:
- Η έναρξη των συζητήσεων στην Ουάσιγκτον στις 21 και 22 Απριλίου για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και το χρέος που συνδέονται άμεσα με τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2021. Οι δανειστές, ωστόσο πιέζουν για το 2023.
- Μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής αξιολόγησης, η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει τα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή.
- Θα ακολουθήσει Eurogroup για την εκταμίευση των 7 δισ., από τα οποία τα δύο τουλάχιστον θα πρέπει να διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
- Αν δεν έχουμε έκτακτο Eurogroup, τότε αυτή η διαδικασία θα λάβει χώρα στην τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου τον Μάιο.
- Η έγκριση της εκταμίευσης θα γίνει αφού υπογραφεί πρώτα το επικαιροποιημένο μνημόνιο.
- Εφόσον το ΔΝΤ αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να δοθεί το πράσινο φως συμμετοχής των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ακολουθήστε μας
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις