Χωρίς να παίζει κανένα ρόλο το ύψος του ποσού που θα πληρώνει ο πελάτης η προμήθεια που θα εισπράττουν οι τράπεζες, για όσους επιμένουν να φτάνουν στο γκισέ των τραπεζών, θα φτάνει και τα 2 ευρώ! Η χρέωση δεν είναι ενιαία αλλά ποικίλει, ανάλογα με το αν θέλουν ή όχι να προσελκύουν τους φορολογουμένους στα […]
Χωρίς να παίζει κανένα ρόλο το ύψος του ποσού που θα πληρώνει ο πελάτης η προμήθεια που θα εισπράττουν οι τράπεζες, για όσους επιμένουν να φτάνουν στο γκισέ των τραπεζών, θα φτάνει και τα 2 ευρώ!
Η χρέωση δεν είναι ενιαία αλλά ποικίλει, ανάλογα με το αν θέλουν ή όχι να προσελκύουν τους φορολογουμένους στα υποκαταστήματά τους. Για παράδειγμα, άλλη τράπεζα χρεώνει 1,5 ευρώ για πληρωμή φόρων στο γκισέ, ενώ άλλη ανακοινώνει χρέωση 2 ευρώ. Ειδικές τιμές ενδέχεται να ανακοινώνουν επίσης, ανάλογα και με το είδος πληρωμές του φόρου ή του τέλους που εξοφλείται.
Επιπλέον, πριν το τέλος του μηνός αναμένεται να έχουν προσαρμόσει όλες οι τράπεζες και τα μηχανογραφικά τους συστήματα ώστε, αντλώντας στοιχεία από την βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, να εξατομικεύουν τις χρεώσεις ανάλογα με την ηλικία, τον τόπο κατοικίας ή την κατάσταση της υγείας του φορολογουμένου.
Ειδικά για πληρωμές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, απαλλάσσονται από τις χρεώσεις οι άνω των 70 ή όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές ή έχουν προβλήματα αναπηρίας. Στις περιπτώσεις αυτές την προμήθεια την πληρώνει η ΑΑΔΕ.
Για άλλους φόρους όμως δεν ισχύει η απαλλαγή αυτή και οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τις χρεώσεις που θα ανακοινώνει κάθε τράπεζα.