Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πενήντα χιλιάδες υπάλληλοι στα δημόσια νοσοκομεία αρνήθηκαν την αξιολόγηση
ΕΛΛΑΔΑ

Πενήντα χιλιάδες υπάλληλοι στα δημόσια νοσοκομεία αρνήθηκαν την αξιολόγηση

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης ενώ τη χαρακτηρίζουν «παρωδία». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης με ποσοστό 98%. Μέχρι τώρα 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες της χώρας. «Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση-παρωδία της κυβέρνησης που επιδιώκει τη χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης και την […]

9e8447fdd22620f382d1c605cbb7d7f7

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης ενώ τη χαρακτηρίζουν «παρωδία». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης με ποσοστό 98%. Μέχρι τώρα 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες της χώρας.

«Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση-παρωδία της κυβέρνησης που επιδιώκει τη χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης και την εφαρμογή νέων δυσμενών μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η αξιολόγηση κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). Με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» προσθέτει. Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «δεν είναι κατά των αξιολογήσεων. Δεν φοβάται τις αξιολογήσεις.

8afdddc5d9d6c5dcaf7be5a49c6eb4b9

Οι ασθενείς αξιολογούν καθημερινά τους νοσηλευτές και τους άλλους επαγγελματίες υγείας και τους βάζουν βαθμό άριστα. Απόδειξη ότι έως το έτος 2010 οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι αξιολογούνταν χωρίς καμία αντίρρηση. Μάλιστα, διεκδικούσαν καλύτερο και αντικειμενικότερο σύστημα αξιολόγησης».

Αναφερόμενη στις συνθήκες εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας εργάζονται σε συνθήκες «εργασιακής εξουθένωσης, 1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική στη βάρδια, τους οφείλονται 800.000 ρεπό, καλοκαίρι με το ζόρι παίρνουν κανονική άδεια πέντε ημέρες και για να την πάρουν εργάζονται ασταμάτητα χωρίς ρεπό έναν ολόκληρο μήνα προσθέτοντας οφειλόμενα ρεπό. Πώς, λοιπόν, με αυτές τις συνθήκες οι υπάλληλοι να εμπιστευτούν ότι θα τύχουν αντικειμενικής και αξιοκρατικής αξιολόγησης;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις