Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

15

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απογοητευτικά και πάλι τα στοιχεία: Πιο φιλική για το επιχειρείν η Αλβανία από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευτικά και πάλι τα στοιχεία: Πιο φιλική για το επιχειρείν η Αλβανία από την Ελλάδα

Απογοητευτικά είναι για μία ακόμη φορά για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία στο επιχειρείν (Ease of Doing Business 2018) σε σύνολο 190 χωρών. Στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 67η θέση από την 61η θέση που […]

Απογοητευτικά είναι για μία ακόμη φορά για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία στο επιχειρείν (Ease of Doing Business 2018) σε σύνολο 190 χωρών.

Στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 67η θέση από την 61η θέση που ήταν στην περσινή έκθεση και είναι πίσω από χώρες, όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία και η ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια επιχείρηση στην Ελλάδα καταβάλλει το 51,7% των κερδών της σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που στην περσινή έκθεση ήταν στο 50,7%. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ είναι 40,1%.

Αναλυτικά, για το επιχειρείν, η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση και την ίδια ώρα Αλβανία βρίσκεται στην 65η θέση,  η Τουρκία στην 60η, η Κύπρος στην 53η, η Βουλγαρία στην 50η θέση, η Ιταλία στην 46η θέση, η Ρουμανία στην 45η, η Σερβία στην 43η, η Πορτογαλία στην 29η θέση και η Ισπανία στην 28η θέση. Εντύπωση προκαλεί η διατήρηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε υψηλή θέση των Σκοπίων, συγκεκριμένα στην 11η θέση από 10η που ήταν πέρσι.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η χώρα μας μαζί με το Λουξεμβούργο και τη Χιλή αποτελούν τις τρεις χώρες  με τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών των χωρών, η Ελλάδα είναι πίσω από χώρες, όπως η Σλοβακία (39η), η Σλοβενία (37η), η Τσεχία (30η), η Πορτογαλία (29η), η Πολωνία (27η), η Λετονία (19η), η Ιρλανδία (17η) και η Εσθονία (12η).

Στα επιμέρους στοιχεία η Ελλάδα εμφανίζει τις ακόλουθες επιδόσεις:

– Έναρξη επιχείρησης: 37η θέση
– Διαχείριση κατασκευαστικών αδειών: 58η θέση
– Ηλεκτροδότηση: 76η θέση
– Καταχώρηση ακίνητης περιουσίας: 145η θέση
– Εξασφάλιση πίστωσης: 90η θέση
– Προστασία επενδυτών μειοψηφίας: 43η θέση
– Πληρωμή φόρων: 65η θέση
– Διασυνοριακό εμπόριο: 29η θέση
– Επιβολή συμβάσεων: 131η θέση
– Επίλυση πτωχεύσεων: 57η θέση

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις