Οι αρχές του καραμανλισμού, έχουν μετεξελιχθεί, αλλά δεν έχουν αλλοιωθεί, αναφέρει στην συνέντευξη του στην Νέα Σελίδα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Χαρακτηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις απόψεις του «ασήμαντη μειοψηφία» και τάσσεται κατά της συνεργασίας με την Κεντροαριστερά. «Βρίσκομαι στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Ο λόγος, απλός: […]
Οι αρχές του καραμανλισμού, έχουν μετεξελιχθεί, αλλά δεν έχουν αλλοιωθεί, αναφέρει στην συνέντευξη του στην Νέα Σελίδα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.
Χαρακτηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις απόψεις του «ασήμαντη μειοψηφία» και τάσσεται κατά της συνεργασίας με την Κεντροαριστερά.
«Βρίσκομαι στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Ο λόγος, απλός: μου άρεσαν και με έπεισαν οι σκέψεις και η κυβερνητική πρακτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτό το πλαίσιο υπηρέτησα με συνέπεια στα κοντά εννέα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και στη συνέχεια ως βουλευτής στην αντιπολίτευση. Πιστεύω, λοιπόν, ότι έχω το καθήκον αυτές τις αρχές, που, φυσικά, έχουν μετεξελιχθεί, αλλά δεν έχουν αλλοιωθεί, να τις υποστηρίζω» αναφέρει.
Στην ερώτηση αν επηρεάζουν τον πρόεδρο της ΝΔ οι ακραίες απόψεις που διατυπώνει σε μια σειρά από ζητήματα ο Αδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι χθεσινός στην πολιτική και ξέρει πολύ καλά ότι στη ΝΔ, όποτε υπήρχαν ακραίες απόψεις, αποτελούσαν πάντοτε ασήμαντη μειοψηφία – όσο εκκωφαντικά κραυγαλέες κι αν ήταν.
« Η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτική και με μέτρο πολυφωνική. Διαφορετικά, δεν θα ήταν μεγάλο κόμμα. Ούτε θα είχε επιβιώσει διαχρονικά ως η μόνη μεγάλη παράταξη».
Ο κ. Αντώναρος αναφέρει ότι είναι από εκείνους που διαχρονικά πιστεύουν ότι «οι κυβερνητικές τετραετίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται. Οι εκλογές, συνεπώς, δεν γίνονται για να ικανοποιούνται εσωτερικές ανάγκες ή οι προσδοκίες των Ευρωπαίων εταίρων μας. Γίνονται για να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα. Όταν μια παράταξη επισημαίνει, λοιπόν, ότι κατά την εκτίμησή της υπάρχει αδιέξοδο, είναι φυσικό να ζητεί εκλογές προκειμένου να διεκδικήσει η ίδια το προνόμιο να εφαρμόσει τη δική της, διαφορετική πολιτική».
Τάσσεται κατά της μετεκλογικής συνεργασία με την Κεντροαριστερά αναφέροντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα διατήρησε ισχυρές τις δυνάμεις της. Δεν έχει ανάγκη από δεκανίκια, ειδικά από χώρους που το εκλογικό σώμα οδήγησε στην αφάνεια».