Αν έχετε άγχος για το αποτέλεσμα κάθε φορά που μαγειρεύετε γίγαντες στον φούρνο, σκεφτείτε μήπως σας έχει «ξεφύγει» το κολπάκι αυτό.
Ξεκινάμε από το πιο βασικό. Βάζουμε τους γίγαντες από το απόγευμα τις προηγούμενης μέρας σε αρκετό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει σόδα, για να μουσκέψουν.
Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, ξαφρίζοντάς τους για περίπου 40΄.
Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα στο ταψί για 40 λεπτά.
Έτοιμοι!