Για «μαφιόζικες» πρακτικές εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων κατηγορεί την κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis «Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης της υπόθεσης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο», επισημαίνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα». «Η υπόθεση […]
Για «μαφιόζικες» πρακτικές εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων κατηγορεί την κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης της υπόθεσης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο», επισημαίνει η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα».
«Η υπόθεση Novartis αποτελεί αναμφίβολα μείζον σκάνδαλο. Η κυβέρνηση όμως δεν ενεργεί για την αποκάλυψη και την τιμωρία του. Λειτουργεί μαφιόζικα επιδιώκοντας μόνο να πετύχει πολιτικά αποτελέσματα αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού. Ανέσυρε από το συρτάρι, δυστυχώς σε αθέμιτη επικοινωνία και συνεργασία με λειτουργούς της δικαιοσύνης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την κατηγορία, για μια υπόθεση την οποία όφειλε να διερευνά από καιρό στη Βουλή, στο πλαίσιο της επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία.
Σε άλλη ερώτηση για τον χρόνο που ήρθε η υπόθεση στη δημοσιότητα η κ. Κωνσταντοπούλου λέει: «Η υπόθεση δεν προέκυψε ξαφνικά στις 5 Φεβρουαρίου, την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Η κυβέρνηση την ενεργοποίησε ακριβώς τη στιγμή που οι πολίτες αντιτάχθηκαν μαζικά στην πολιτική της με αφορμή το Σκοπιανό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος της ανάδειξης είναι ευθέως συνδεδεμένος με το συλλαλητήριο. Δεν είναι επίσπευση, αλλά πρακτικές μαφίας αυτών που κρατούν στο συρτάρι τους “στοιχεία” εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων και επιλέγουν πότε θα τα χρησιμοποιήσουν. Όσο δυνατά όμως φωνάζουν στην αρχή, τόσο εύκολα συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα στη συνέχεια. Όπως έκαναν για Siemens, μνημόνια, ΜΜΕ, Στουρνάρα, ΕΛΣΤΑΤ, λίστες φοροδιαφυγής».
Ερωτώμενη, μεταξύ άλλων, για τον αν η κυβέρνηση πρέπει να παραχωρήσει τον όρο «Μακεδονία» ή πρώτα να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα, απαντά: «Δημοψήφισμα; Από μια κυβέρνηση που κατέλυσε τη δημοκρατία και τη λαϊκή εντολή και έκανε το όχι του δημοψηφίσματος ναι και εξακολουθεί να παραβιάζει τη λαϊκή ετυμηγορία; Μόνο ως προσβολή μπορεί να το εκλάβουν οι πολίτες, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους, από απογοήτευση και απαξίωση, δεν ψήφισαν ούτε στις εκλογές που προκάλεσε η κυβέρνηση αυτή τον Σεπτέμβριο του 2015». «Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει τον όρο “Μακεδονία”. Όπως δεν το είχαν ούτε οι προηγούμενοι, που δυστυχώς το έκαναν, χωρίς να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτικό να αποτραπεί κάθε παραχώρηση που δεν θα είναι απλή παραχώρηση ονόματος, αλλά μία ακόμη οδυνηρή παραχώρηση κυριαρχίας».