Μια πράξη που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι, αλλά στις εποχές που ζούμε δυστυχώς γίνεται είδηση. Γιατί, λίγοι συνάνθρωποί μας θα έπρατταν όπως ο κ. Θεμιστοκλής, οδηγός στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Στις 3 Μαρτίου, ο 44χρονος οδηγός υπεραστικού λεωφορείου Θεμιστοκλής Κοσμίδης έλαβε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του στα κεντρικά γραφεία. Ένα ζευγάρι μεταναστών αναζητούσε μια σακούλα. […]
Μια πράξη που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι, αλλά στις εποχές που ζούμε δυστυχώς γίνεται είδηση.
Γιατί, λίγοι συνάνθρωποί μας θα έπρατταν όπως ο κ. Θεμιστοκλής, οδηγός στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Στις 3 Μαρτίου, ο 44χρονος οδηγός υπεραστικού λεωφορείου Θεμιστοκλής Κοσμίδης έλαβε ένα τηλεφώνημα από συνάδελφό του στα κεντρικά γραφεία.
Ένα ζευγάρι μεταναστών αναζητούσε μια σακούλα. Αμέσως ο οδηγός και παρά το γεγονός ότι είχαν επιβιβαστεί αρκετοί στο λεωφορείο, άρχισε να ψάχνει.
«Σακούλα δεν βρέθηκε όμως», είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ όπου περιέγραψε το περιστατικό.
«Μόλις έφτασα στον προορισμό μου και αφού κατέβηκαν όλοι οι επιβάτες ξαναέψαξα αλλά δεν εντόπισα σακούλα.
Και πάνω στην απογοήτευση, ανάμεσα σε δύο καθίσματα, είδα σφηνωμένο ένα τσαντάκι στις διαστάσεις μεγάλου πορτοφολιού» προσθέτει ο οδηγός στα ΚΤΕΛ Κιλκίς.
«…Λίγο η μετάφραση λίγο το σπασμένο τηλέφωνο τελικά η σακούλα ήταν τσαντάκι όπως αποδείχτηκε».
Το τσαντάκι, το οποίο εκτός από κάρτες παραμονής και άλλα έγγραφα που ανήκαν στον 30χρονο Αφγανό περιείχε και το ποσό των 5.500 ευρώ, παρέδωσε ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης στους αστυνομικούς, οι οποίοι, ύστερα από την απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων, το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη.
«Οι γονείς μου ήταν αυτοί, που μού έμαθαν πως ό,τι δεν είναι δικό σου, δεν σου ανήκει», είπε ο κ. Θεμιστοκλής συγκινώντας τους πάντες.