Την εκτίμηση ότι η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή περίοδο «θα γίνει αισθητή από τους πολίτες σε πολλά και διαφορετικά πεδία», εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». «Αυτή η συνθήκη νομίζω ότι θα εμπεδώσει τις κοινωνικές μας συμμαχίες και θα μας δώσει τη νίκη στις εκλογές […]
Την εκτίμηση ότι η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή περίοδο «θα γίνει αισθητή από τους πολίτες σε πολλά και διαφορετικά πεδία», εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».
«Αυτή η συνθήκη νομίζω ότι θα εμπεδώσει τις κοινωνικές μας συμμαχίες και θα μας δώσει τη νίκη στις εκλογές του 2019», δήλωσε.
Εξάλλου, ανέφερε ότι εντός του επόμενου διμήνου θα ανακοινωθεί η κατανομή των επιπλέον 450 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια και προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού που θα αφορά σε 25.000 άνεργους.
«Δεν είναι κατάλληλες οι πολιτικές συνθήκες για συνταγματική αναθεώρηση»
Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας αναλύει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ώστε τώρα που η οικονομία επιστρέφει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης να τεθούν τα θεμέλια της «δίκαιης ανάπτυξης», η οποία θα έχει στον πυρήνα της την αξιοπρεπή εργασία:
«Για τον λόγο αυτό νομοθετήσαμε την επαναφορά, από τον Αύγουστο του 2018, των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, οι οποίες είχαν ανασταλεί την περίοδο της κρίσης.
Για τον λόγο αυτό δρομολογούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού», τόνισε.
Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η ανάπτυξη της οικονομίας «θα συνεχίσει να αντανακλάται με σαφή τρόπο και στη μείωση της ανεργίας, η οποία, παρ’ όλα αυτά, παραμένει σε υψηλά επίπεδα, που δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού».
Η επιστολή στην Αχτσιόγλου: «Άκου Έφη τι είναι σκλήρυνση κατά πλάκας»
Για το Σκοπιανό, η υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση «υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή» και συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ των δύο χωρών.
Θα ήταν προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, στο πλαίσιο το οποίο έχει περιγραφεί από την ελληνική κυβέρνηση».