Ρύζι, όπως πρέπει: Δεν κολλάει και έχει υπέροχη γεύση

PLUS

Ρύζι, όπως πρέπει: Δεν κολλάει και έχει υπέροχη γεύση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν το ρύζι «κολλώδες» ώστε να τρώγεται με τα τσοπστικ. Έτσι, για «σπυρωτό» ρύζι αγοράζεις parboiled, που όσο και να το βράσεις δεν λασπώνει. Για «χυλωμένο» ρύζι παίρνεις «γλασέ», «αρμπόριο» και «καρναρόλι». Το viral ψωμί – Φουσκωμένο, αφράτο, χωρίς να ζυμώσεις Για «κολλώδες» ρύζι προτιμάς «μπασμάτι» ή «τζάσμιν». Τα ρύζια βράζονται με […]

03.05.2018 | 10:14

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν το ρύζι «κολλώδες» ώστε να τρώγεται με τα τσοπστικ.

Έτσι, για «σπυρωτό» ρύζι αγοράζεις parboiled, που όσο και να το βράσεις δεν λασπώνει.

Για «χυλωμένο» ρύζι παίρνεις «γλασέ», «αρμπόριο» και «καρναρόλι».

Το viral ψωμί – Φουσκωμένο, αφράτο, χωρίς να ζυμώσεις

Για «κολλώδες» ρύζι προτιμάς «μπασμάτι» ή «τζάσμιν».

Τα ρύζια βράζονται με τρεις μεθόδους

Για τα «χυλωμένα», προστίθεται στο σκεύος με το ρύζι ζωμό, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς και καλά.

Για το «σπυρωτό» υπάρχουν δύο τεχνικές.

Στην πρώτη, ρίχνουμε το ρύζι σε νερό που βράζει και μόλις γίνει το σουρώνουμε.

Η άλλη τεχνική έχει ως εξής: η αναλογία ρυζιού προς νερό είναι 1 προς 2,5.

Πουρές για χάδια – Πώς θα πετύχετε την τέλεια υφή

Βάζουμε λοιπόν να βράσει το 2,5 νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το 1 ρύζι, κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το σκεύος. Μόλις «σωθεί» το υγρό και σχηματιστούν τρύπες στην επιφάνειά του είναι έτοιμο.

Για «κολλώδες» ρύζι προτιμάμε το μαγείρεμά του στον ατμό.

Για να αποφύγετε το «λασπωμένο» ρύζι, δεν έχετε παρά να προσθέσετε στην κατσαρόλα λίγο χυμό λεμονιού.

Με αυτόν τον τρόπο οι κόκκοι δεν κολλάνε μεταξύ τους και το ρύζι σας είναι σπυρωτό.

Εναλλακτικά βάζει κανείς λίγο λάδι στην κατσαρόλα, όταν ζεσταθεί, ρίχνει το ρύζι, το ανακατεύει γρήγορα μην αρπάξει και βάζει το νερό και το αλάτι.

Πριν, όμως απ’ όλα αυτά, το ρύζι χρειάζεται καλό ξέπλυμα με κρύο νερό προτού αρχίσει να μαγειρεύεται.

Exit mobile version