Η υπόθεση «Επαναστατικό Ταμείο» έχει προβληματίσει τις Αρχές που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι μετά τη σύλληψη 14 ατόμων. Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε ανοίξει λογαριασμό με πλαστή ταυτότητα τον Μάρτιο του 2017, λίγο πριν το χτύπημα με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Το ονοματεπώνυμο που είχε το πλαστό δελτίο ταυτότητας ήταν «Χρήστος Παναγιωτόπουλος». […]
Η υπόθεση «Επαναστατικό Ταμείο» έχει προβληματίσει τις Αρχές που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι μετά τη σύλληψη 14 ατόμων.
Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε ανοίξει λογαριασμό με πλαστή ταυτότητα τον Μάρτιο του 2017, λίγο πριν το χτύπημα με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Το ονοματεπώνυμο που είχε το πλαστό δελτίο ταυτότητας ήταν «Χρήστος Παναγιωτόπουλος».
Ηταν μία από τις πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί στο σπίτι του 29χρονου.
Υπόθεση Γιαγτζόγλου: Πλήρης υποταγή στις απαιτήσεις των αναρχικών
Η έρευνα για τους «χρηματοδότες» της εγχώριας τρομοκρατίας είχε ξεκινήσει από τη στιγμή της σύλληψης του Γιαγτζόγλου.
Μάλιστα από την Αντιτρομοκρατική γίνεται λόγος για μία ιδιότυπη συνεργασία ποινικών και τρομοκρατών μέσα στις φυλακές.
Ουσιαστικά Αλβανοί κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί για ανθρωποκτονίες, ληστείες, ναρκωτικά, κλοπές, ήταν αυτοί που εντολές για καταθέσεις στους συγκεκριμένους λογαριασμούς του «Ντίνου».
Οι ποινικοί κρατούμενοι επικοινωνούσαν με γνωστούς, συγγενείς και φίλους τους και τους ζητούσαν να καταθέσουν χρήματα στον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, ανταποδίδοντας χάρες που τους είχαν κάνει έγκλειστοι τρομοκράτες.
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και οι πλαστές ταυτότητες του 29χρονου
Τι ποσά κατέθεταν οι συλληφθέντες
Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι οι 14 συλληφθέντες κατέθεταν στο συγκεκριμένο λογαριασμό, 50, 60 100 έως και 200 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα χρηματοδοτούσαν οι ποινικοί την δράση του Ντίνου Γιαγτζόγλου, καθώς φρόντιζε να πληρώνει ακόμη και τα νοίκια για τις γιάφκες που διατηρούσε πριν τη σύλληψή του.
Η κίνηση του συγκεκριμένου λογαριασμού προσδιορίζεται περίπου από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο του 2017, όταν και συνελήφθη.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 11 άνδρες και τρεις γυναίκες, ενώ οι 13 είναι ελληνικής καταγωγής και κάποιοι είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές.
Αντιτρομοκρατική: Ετσι δρούσαν οι 14 συλληφθέντες
Είχαν αναλάβει να συντηρούν το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», τοποθετώντας χρήματα σε λογαριασμούς του φυλακισμένου τρομοκράτη.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ήδη οι επτά πρώτοι οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής πάντως συνεχίζονται σε συνεργασία με την αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αστυνομικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως αναμένεται να γίνουν και νέες συλλήψεις, ενώ θεωρούν δεδομένο πως υπάρχουν κι άλλοι λογαριασμοί με τους οποίους μπορούν να «κινούνται» εντός και εκτός φυλακών ποινικοί και τρομοκράτες.