Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο αφορά στο Σκοπιανό. «Είναι ημέρα χαράς και υπερηφάνειας, μια ημέρα που κάθε λογικός άνθρωπος, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και βεβαίως όλος ο κόσμος της αριστεράς περίμενε», εξέφρασε ο κος Φίλης. Και προσέθεσε ότι η Ελλάδα χάρη σε αυτή την κυβέρνηση, χάρις στην ικανότητα, την αποφασιστικότητα […]
Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο αφορά στο Σκοπιανό.
«Είναι ημέρα χαράς και υπερηφάνειας, μια ημέρα που κάθε λογικός άνθρωπος, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και βεβαίως όλος ο κόσμος της αριστεράς περίμενε», εξέφρασε ο κος Φίλης.
Και προσέθεσε ότι η Ελλάδα χάρη σε αυτή την κυβέρνηση, χάρις στην ικανότητα, την αποφασιστικότητα και τη διορατικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έκανε ένα βήμα μπροστά.
«Έχουμε μια συμφωνία που για τη χώρα μας ισοδυναμεί με το μέγιστο των εύλογων θέσεων μας. Πολύ πιο πάνω από την συνομολογημένη εθνική γραμμή ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την εθνική και συλλογική αξιοπρέπεια των γειτόνων μας και της σταθερότητας στην περιοχή».
Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στη στάση του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι «χθες το βράδυ και σε απόσταση από όλες τις επίσημες διεθνείς αντιδράσεις, ακούστηκε μια παραφωνία. Μια φωνή εθνικής και πατριωτικής ανευθυνότητας, η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο λόγος ήταν όχι μόνο ανεύθυνος, όχι μόνο διχαστικός αλλά και αφόρητα παρωχημένος».
«Σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο, στην πρώτη ουσιαστικά δοκιμασία του ως ηγέτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμετρήθη και εβρέθη ελλιποβαρής. Σήμερα ακούγεται ότι θέλει να υποβάλει πρόταση μομφής. Καλοδεχούμενη. Αλλά αν την υποβάλει θα μοιάζει με πρόταση μομφής εναντίον του πατέρα του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», δήλωσε.
Διαβάστε ακόμα: Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές, θα λύσω και το Αλβανικό (vid)
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάθος η επίτευξη πλεονασμάτων σε βάρος της ανάπτυξης και επισήμανε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών να ψηφιστούν οι διατάξεις για τι υπερταμείο, δείχνουν ότι συμπεριφέρονται στη χώρα μας ως οιονεί αποικία χρέους, όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η έξοδος από τα μνημόνια δεν μπορεί να εντάσσεται στο φαύλο κύκλο των αλλεπάλληλων εσωτερικών υποτιμήσεων και της συνεχούς επιδείνωσης της ζωής των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε της δυναμικής και της ελπίδας που πρέπει να χαρακτηρίσει τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η χώρα».
Και συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός απαιτεί απαιτεί το τέλος της λιτότητας και όχι μια λιτότητα χωρίς τέλος. Από αυτή την άποψη, το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση πρέπει να προσδιορίσουμε το αργότερα που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει τώρα και να ακυρώσουν τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου. Σε αυτό το ζήτημα δεν χωρούν ούτε ημίμετρα ούτε αντίμετρα».