Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Eurogroup, λέγοντας πως πρόκειται για μία ιστορική επιτυχίας της χώρας. «Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην. Η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των […]
Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Eurogroup, λέγοντας πως πρόκειται για μία ιστορική επιτυχίας της χώρας.
«Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην. Η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των νέων κοντά στις 20 μονάδες. Τριακόσιες πενήντα νέες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια», εξέφρασε.
Μια γραφειοκρατική τρέλα – Επιστολή Μπακογιάννη σε Σπίρτζη
Αναφερόμενος στους δημοσιονομικούς στόχους: «Και μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία. Επίσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».
«Το 2017 έκλεισε με αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν 1,5% και ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%, δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που έκλεισε με 0,4% για το πρώτο τρίμηνο» υπογράμμισε.
Ξεκίνησε η «μάχη» στη Βουλή (live)
«Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής» εξήγησε ο πρωθυπουργός και απαρίθμησε στοιχεία όπως: η αύξηση 6,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, η αύξηση σχεδόν 30% των καθαρών εισροών Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το 2017 και η αύξηση της συνολικής αξίας των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών τον Απρίλιο 2018, κατά 11,6%».
«Και όλα αυτά, είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που διαρκώς θα επιταχύνεται. Ιδιαίτερα μετά τη καθοριστική -και θα έλεγα ιστορική- πρόσφατη απόφαση του Eurogroup».
Ακόμα, τόνισε: «Παραμυθιάζατε τους πολίτες ότι είμαστε λίγους μήνες πριν την έξοδο, όμως, δανειστές, αγορές και επενδυτές αντιμετώπιζαν την Ελλάδα ως failed state. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη τον δανεισμό από τον επίσημο τομέα, αλλά μπορεί αυτοδύναμα να επιστρέψει στην κανονικότητα του δανεισμού από τις αγορές».
Πήρε την απόφαση ο Καμμένος
Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως πρόκειται «για απόφαση, η οποία επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας, ενώ το πλέον σημαντικό, είναι ότι διαμορφώνει έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία για την επόμενη 15ετία».
«Όπως γνωρίζετε, η επιτυχία, ή μη, αυτής της απόφασης, ό,τι και να λέμε μεταξύ μας, θα κρινόταν από τις αγορές την επόμενη μέρα. Το ράλι που κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από τις 22 Ιούνη και μετά, αποδεικνύει ότι αυτή η λύση έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση. Εκτός αν μετά τον Μοσκοβισί και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, είναι και οι αγορές κομμάτι αυτής της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και κατέληξε: «Τι δεν ακούσαμε σε αυτήν εδώ την αίθουσα…; Για παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας, για νέα μνημόνια, για εκχώρηση της κυριαρχίας μέχρι το 2060… Για το περιβόητο 4ο μνημόνιο, που από ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο η κρυφή σας φαντασίωση, αλλά και η απεγνωσμένη σας επιθυμία».