«Απολύτως λάθος» χαρακτήρισε τις αιτιάσεις περί συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Ωστόσο η αντιπολίτευση επιμένει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης. Ο αρμόδιος υπουργό μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο […]
«Απολύτως λάθος» χαρακτήρισε τις αιτιάσεις περί συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Ωστόσο η αντιπολίτευση επιμένει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.
Ο αρμόδιος υπουργό μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανέφερε:
Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες, αλλά όχι οι εξετάσεις (vid)
«Είναι απολύτως λάθος οι ισχυρισμοί ότι τα ΤΕΙ θα συγχωνευτούν με τα πανεπιστήμια και θα καταργηθούν. Αντίθετα, θα δημιουργηθούν εντελώς νέα τμήματα. Συνέργειες δεν σημαίνει ενσωματώσεις και αυτόματες πανεπιστημιοποιήσεις» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα μιας εξαντλητικής διαβούλευσης» τονίζοντας ότι έγιναν αποδεκτές πολλές από τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και άλλες που απορρίφθηκαν, γιατί ήταν αντίθετες με τους στόχους που έχει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.
«Έχουμε πρωτόγνωρες διαδικασίες και αντί να τις υπερασπιστείτε τις υπονομεύετε» επισήμανε ο κ. Γαβρόγλου και κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει την αυτοκριτική της.
Γαβρόγλου: Πότε θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
«Για εμάς το μεγάλο διακύβευμα είναι πού πάνε τα ανώτατα ιδρύματα. Προχωράμε σε ριζοσπαστικές λύσεις με προσεκτικά βήματα. Η μικρή απόσταση δεν συνιστά και δεν είναι δυνατόν να είναι ακαδημαϊκο κριτήριο. Εμείς θέλουμε να ιδρύσουμε τμήματα υψηλών προδιαγραφών. Μπορούμε να έχουμε τις δικές σας απόψεις πάνω σε αυτό; Γιατί εδώ υπάρχει ένα απόλυτο κενό» υποστήριξε και πρόσθεσε:
«Αυτό που πραγματικά τίθεται στο νομοσχέδιο είναι το θέμα των συνεργειών των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια και το μέλλον τους. Για πρώτη φορά συγκροτήσαμε ομάδες, οι προτάσεις έρχονται από τα ίδια τα ιδρύματα και έχουμε καταφέρει να υπάρξει μια παραδειγματική συναίνεση. Είναι μια δημοκρατική διαδικασία, που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και μόνο θετικά αποτελέσματα έχει επιφέρει. Δεν δέχομαι ότι όλος αυτός ο κόσμος συνωμότησε για να περάσει αυτό το νομοσχέδιο».
Η εγκύκλιος του Γαβρόγλου φέρνει τα πάνω κάτω στα σχολεία
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 15:00, οπότε θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι αρμόδιοι φορείς.
Την Τρίτη 31 Ιουλίου, το πρωί, θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας η Β’ ανάγνωσή του, για να έρθει την Τετάρτη 1η Αυγούστου στο Α’ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας.