«Η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού σε συνάρτηση με την αύξηση του κατώτατου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση βλέπει την προστασία της εργασίας ως προϋπόθεση της ανάπτυξης». Αυτό επισημαίνει ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Εποχή». Αναφέρει, ακόμα, ότι μέχρι το τέλος του έτους το […]
«Η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού σε συνάρτηση με την αύξηση του κατώτατου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, σημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση βλέπει την προστασία της εργασίας ως προϋπόθεση της ανάπτυξης».
Αυτό επισημαίνει ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Εποχή».
Αναφέρει, ακόμα, ότι μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο Εργασίας θα έχει θέσει σε εφαρμογή συνολικά δέκα προγράμματα για περισσότερους από 80.000 ανέργους.
Ήδη κάποια από αυτά έχουν αρχίσει να «τρέχουν», όπως ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους έως 29 ετών με επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και το τελευταίο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για 30.000 ανέργους.
«Το κρίσιμο για εμάς», προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος, «είναι να υλοποιήσουμε στοχευμένα προγράμματα που θα πατάνε κυρίαρχα στο κομμάτι των ανθρώπων με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, και αυτό όχι για κάποιο φετίχ με τη νεότητα, αλλά γιατί χτίζοντας μια γέφυρα σε ένα επιστημονικό προσωπικό με υψηλή κατάρτιση με την παραγωγή, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης που θα δημιουργήσει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, στα εργασιακά ζητήματα συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια: «Αυτό της κυβέρνησης που υπερασπίζεται την προστασία της εργασίας και αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεωρεί παροχολογία την ύπαρξη των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού».
Δείτε ακόμη: