Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

12

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επίθεση στον ΣΚΑΪ: Τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής και η “πρόβα” των δραστών
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον ΣΚΑΪ: Τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής και η “πρόβα” των δραστών

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες με το μαύρο Opel, εξετάζουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προσπαθώντας να εντοπίσουν τα λάθη των βομβιστών του ΣΚΑΪ. Αυτό, σε συνδυασμό με το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν. Εξετάζουν επίσης, τα βίντεο από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στην ΔΑΕΕΒ, […]

Αντιτρομοκρατικής πρόβα

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες με το μαύρο Opel, εξετάζουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προσπαθώντας να εντοπίσουν τα λάθη των βομβιστών του ΣΚΑΪ.

Αυτό, σε συνδυασμό με το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν. Εξετάζουν επίσης, τα βίντεο από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στην ΔΑΕΕΒ, εκτιμούν ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 προς 10 Δεκεμβρίου τα μέλη της οργάνωσης έκαναν την ίδια διαδρομή.

Η κίνηση αποτελούσε μια « πρόβα τζενεράλε» πριν το μεγάλο χτύπημα στον ΣΚΑΙ.

Αν καταφέρουν λοιπόν να εντοπίσουν από τις κάμερες το όχημα της πρόβας, ίσως βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα για τις κινήσεις των δραστών.

Μια διαδικασία που όμως απαιτεί χρόνο και πολύ ψάξιμο.

Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα από το χημείο για το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε.

Αυτό θα βοηθήσει να αναζητήσουν την πιθανή προέλευση της, πώς ακριβώς έφθασε στα χέρια της οργάνωσης.

Επιπροσθέτως ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό και το πάρκινγκ της ομάδας.

Τον χώρο δηλαδή που είχαν κρύψει για ένα μήνα το μαύρο Corsa και επικεντρώνονται σε δύο περιοχές. Την Νέα Σμύρνη και τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, στην Αντιτρομοκρατική υπάρχει μια αισιοδοξία πως η υπόθεση θα εξιχνιαστεί.

Όσο όμως, δεν υπάρχει προκήρυξη για να κλείσει προσωρινά ο κύκλος, τόσο ο φόβος για ένα νέο χτύπημα είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Για τον λόγο αυτό, αναθεωρούν τις λίστες πιθανών στόχων καθώς η προηγούμενη που είχαν συντάξει κρίθηκε εκ του αποτελέσματος «άστοχη».

Και αυτό γιατί πίστευαν ότι θα δεχθούν βομβιστική ή καταδρομική επίθεση ακόμη και στη ΓΑΔΑ.

Για το λόγο αυτό απομάκρυναν τα παρκαρισμένα και κατασχεμένα οχήματα και πήραν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΙ κρύβεται η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α).

Μια οργάνωση που συνηθίζει να χτυπά τον Δεκέμβριο μήνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία είναι η μόνη που διαθέτει την επιχειρησιακή ικανότητα να πραγματοποιήσει ένα υψηλού ρίσκου χτύπημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις