Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μητσοτάκης: Δεν θα πω ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα» (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Δεν θα πω ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα» (vid)

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από την κυβέρνηση να φύγει και να σταματήσει να κάνει ζημιά στον τόπο. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο θέμα των θανάτων από τη γρίπη λέγοντας ότι πριν μιλήσω για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, επιτρέψτε […]

Κυριάκος-Μητσοτάκης-5.jpg

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησε από την κυβέρνηση να φύγει και να σταματήσει να κάνει ζημιά στον τόπο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο θέμα των θανάτων από τη γρίπη λέγοντας ότι πριν μιλήσω για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα ζήτημα που προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία: Ήδη, 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες νοσηλεύονται και πολλοί άλλοι νοσούν από τον ιό της γρίπης. Λυπάμαι, αλλά πρόκειται για γεγονός απαράδεκτο στον 21ο αιώνα.

Γιατί αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε εγκαίρως την υπόγεια και αντι-επιστημονική φημολογία του αντιεμβολιασμού. Δεν προχώρησε ούτε στην σωστή ενημέρωση του κοινού ούτε και στον γρήγορο εφοδιασμό φαρμακείων και ιδρυμάτων με εμβόλια. Πολλά κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένουν ακόμα κλειστά. Ενώ η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καταρρέει.

Είμαι υποχρεωμένος να τα επισημάνω όλα αυτά.Όπως και την αδιαφορία του αρμόδιου υπουργού, που φαίνεται ότι έχει άλλα ενδιαφέροντα: Σε κάθε περίπτωση, απαιτώ από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί, επιτέλους, στα στοιχειώδη καθήκοντά της. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα”.

Η χώρα έζησε και ζει μέρες πολιτικής συναλλαγής σε κοινή θέα

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τονίζοντας ότι “η ΝΔ. θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης.Γιατί είναι απλά η τελική πράξη μιας εθνικά επιζήμιας συμφωνίας. Και μάλιστα, μέσα από μια διαδικασία που ευτελίζει με πρωτοφανή τρόπο τα κοινοβουλευτικά μας ήθη και αφήνει την κυβέρνηση ηθικά απαξιωμένη. Διότι αυτό είστε πλέον. Μια κυβέρνηση που βασίστηκε σε ευκαιριακές και πρόσκαιρες συμμαχίες προκειμένου να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μια Συμφωνία που στήριξαν κάποιοι πρόθυμοι βουλευτές, αλλά την απορρίπτει η μεγάλη πλειoνότητα των Ελλήνων. Κάτι που εξηγεί γιατί ο κ.Τσίπρας και οι συν αυτώ επείγονται να τεθεί σε ισχύ.

Όλα αυτά, ενώ η αντιπροσωπευτικότητα της σύνθεσης του Κοινοβουλίου έχει αλλοιωθεί. Μια εθνική υποχώρηση συντελείται στα ερείπια βασικών κανόνων της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αντί να πάει σε εκλογές, ως θα όφειλε, ο κ.Τσίπρας επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα χωρίς να διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση για να το πράξει. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά στη χώρα μας. Αποτελούν έκφραση πρωτοφανούς πολιτικής και θεσμικής αυθαιρεσίας. Η Ελληνική Δημοκρατία έζησε και ζει μέρες πολιτικής συναλλαγής. Και μάλιστα σε κοινή θέα”.

Δεν θα πω ποτέ εγώ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα».

Περιμένω να το πείτε εσείς κ. Τσίπρα. Και περιμένω τον κ. Αποστολάκη να καλωσορίζει και τον μακεδονικό στρατό στην Ελλάδα όταν θα κάνει κοινά γυμνάσια με τον ελληνικό στρατό. Αυτά έχετε υπογράψει”.

Αλήθεια έκτη. Η Συμφωνία αυτή παρήγαγε αποτελέσματα από την υπογραφή της και όχι απ’ την κύρωσή της. Κάτι που δεν συνηθίζεται. Πρώτα κυρώνεται μια συμφωνία και μετά ακολουθούν οι συνέπειές της. Στις Πρέσπες, όμως, υπογράφηκε αυτόματα και η πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Έκαψαν, έτσι, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το πιο ισχυρό διπλωματικό χαρτί της χώρας!

Αλήθεια έβδομη. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έρχεται να λύσει ένα παλαιό πρόβλημα, αλλά να προσθέσει νέα προβλήματα. Μπορεί, πράγματι, να εξυπηρετεί διεθνή συμφέροντα στην περιοχή. Όμως οδηγεί την Ελλάδα σε ένα διαρκές ναρκοπέδιο για το μέλλον. Πώς θα πιστοποιούνται τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης της Βόρειας Ελλάδας όταν τα γειτονικά προϊόντα -επίσημα πια- θα κυκλοφορούν ως «μακεδονικά»;

Τι θα αλλάξει, άραγε, στα βιβλία Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να μην υπάρχουν «αλυτρωτικές αναφορές»; Και κάτι τελευταίο. Η Συμφωνία των Πρεσπών τυπικά επιτρέπει να συσταθούν και εδώ σύλλογοι «μακεδονικής» γλώσσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις