Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πολλές δόσεις εμβολίου: Ο Ινδός που θέλει… κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο!
ΚΟΣΜΟΣ

Πολλές δόσεις εμβολίου: Ο Ινδός που θέλει… κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο!

Πολλές δόσεις εμβολίου: Θεωρεί πως τον βοηθούν στα προβλήματα υγείας του

Υπάρχουν οι σκεπτικιστές του εμβολίου κι έπειτα υπάρχει και ο Μπραχμντέο Μάνταλ, ο Ινδός που υποστηρίζει πως έχει κάνει 12 δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού – μέχρι στιγμής. Πώς και γιατί, θα ρωτούσε κάποιος. Ο 85χρονος συνταξιούχος ταχυδρόμος από το κρατίδιο του Μπιχάρ, στα βόρεια της χώρας, πρόθυμα απαντά. Όπως λέει, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 13 Φεβρουαρίου σε μια τοπική κλινική. Έκτοτε, δεν έχει σταματήσει να εμβολιάζεται. Καταγράφει την ημερομηνία και την τοποθεσία τού κάθε εμβολιασμού σε ένα σημειωματάριο τσέπης. Για παράδειγμα, λέει, η ένατη δόση έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 12:32 μ.μ τοπική ώρα, σε ένα νοσοκομείο της περιοχής Καλασάν. «Νιώθω πως βοηθά τη γενική υγεία μου. Ο πόνος στην πλάτη έχει βελτιωθεί, η αδυναμία το ίδιο, όπως και η όρεξή μου» παραδέχεται ο ίδιος.  «Συνέχεια αναζητώ νέα εμβολιαστικά κέντρα και πάω εκεί. Κανείς δε με αναγνωρίζει» προσθέτει.

«Εξακολουθώ να θέλω κι άλλες δόσεις»

«Ναι, υποστηρίζει πως έχει κάνει 12 δόσεις. Έχω παραγγείλει τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για να ερευνήσει και να διαπιστώσει την αλήθεια» λέει ο δρ Αμαρέντα Ναραγιάν, επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή Μαντεπούρα, μετά τη συζήτηση που είχε με τον 85χρονο, ο οποίος του ζήτησε να κάνει περισσότερες δόσεις γιατί θεωρεί πως τον βοηθούν με τις παθήσεις του.

Σύμφωνα με τον 85χρονο, τις εννέα από τις 12 δόσεις τις έκανε επιδεικνύοντας την ταυτότητά του και το κινητό του. Μετά, ωστόσο, αναγκάστηκε να στραφεί σε άλλους τρόπους ταυτοποίησης, όπως το εκλογικό του βιβλιάριο ή το τηλέφωνο της συζύγου και φίλων του.

Το πώς ακριβώς αποκαλύφθηκε η περίπτωσή του, παραμένει ασαφές. Πιστεύεται, όμως, πως περήφανος για το κατόρθωμά του, το εξομολογήθηκε σε κάποιον που τελικά το διέδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.  Όπως παραδέχεται ο Μάνταλ, όποτε έκλεινε ραντεβού και τον ρωτούσαν αν έχει κάνει άλλη δόση, αναγκαζόταν «να λέω ένα ψέμα κάθε φορά, πως δεν είχα κάνει».  Παρά την κινητοποίηση των τοπικών αρχών για την περίπτωσή του, ο ίδιος παραμένει αμετανόητος και επίμονος, αναζητώντας νέες ευκαιρίες: «Εξακολουθώ να θέλω κι άλλες δόσεις».

Με πληροφορίες από New York Times
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις