Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παππούς Μαρίας Σάκκαρη: Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κανελλόπουλος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παππούς Μαρίας Σάκκαρη: Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Παππούς Μαρίας Σάκκαρη: Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή η μητέρα της Μαρίας

Δύσκολες ώρες περνάει η Μαρία Σάκκαρη καθώς έφυγε από τη ζωή ο παππούς της, Δημήτρης Κανελλόπουλος. Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, υπήρξε ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους προπονητές της χώρας μας. Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου, μέσω ανάρτησης στα social media. «Αγαπημένε μου μπαμπάκα. Ήσουν ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου και τεράστιος προπονητής του τέννις. Θα είσαι πάντα μέσα μου και μαζί μου. Μαζί μας. Καλό ταξίδι!!!».

Η ανάρτηση της Αγγελικής Κανελλοπούλου

Σύμφωνα με το tennisnews, παρότι δεν ανήκε στις λίγες οικογένειες πλουσίων που είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το τένις στη μεταπολεμική Αθήνα, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος αποτέλεσε ένα πολύ σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού τένις και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, όπου ξεκίνησε την επαφή του με το άθλημα ως ball boy το 1948.

Η πρώτη επαφή έγινε μέσω του πατέρα του, που εργαζόταν ως συντηρητής στον Ο.Α. Αθηνών. Η ιστορία του είναι μοναδική και η αγάπη του γι’ αυτό το άθλημα τον μετέτρεψε σε έναν από τους σπουδαιότερους προπονητές της εποχής.

Αργότερα, ακολούθησε η τεράστια επιτυχία της κόρης του, Αγγελικής Κανελλοπούλου, ενώ η κληρονομιά του συνεχίζεται μέχρι σήμερα μέσω των εγγονών του, Μαρία Σάκκαρη και Δήμητρα Παύλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις