Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία: Παγκόσμια ανησυχία για τη μονάρχη
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία: Παγκόσμια ανησυχία για τη μονάρχη

Βασίλισσα Ελισάβετ υγεία: Όλη η οικογένεια της βασίλισσας σπεύδει στο πλευρό της

Ανησυχία και συγκίνηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η περιπέτεια της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Όλη η οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ σπεύδει στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, αφού οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχίες για την υγεία της 96χρονης μονάρχη και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η υγεία της Ελισάβετ επιδεινώθηκε από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Στη συνέχεια αναγκάστηκε να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της και ανέθεσε ορισμένα από τα καθήκοντά της στους προφανείς διαδόχους της, τον γιο της Κάρολο και τον εγγονό της Ουίλιαμ. Τον Μάιο, ο πρίγκιπας Κάρολος εκφώνησε στη θέση της, για πρώτη φορά στα χρονικά, την ομιλία της ενώπιον του Κοινοβουλίου, ένα από τα κορυφαία συνταγματικά καθήκοντα του μονάρχη στη Βρετανία.

Οι γιορτές για τα 70 χρόνια στον θρόνο

Στις αρχές Ιουνίου, οι Βρετανοί γιόρτασαν επί τέσσερις ημέρες τη συμπλήρωση 70 ετών από την ανάρρησή της στον θρόνο. Η Ελισάβετ όμως, η μακροβιότερη και γηραιότερη εν ενεργεία βασίλισσα στον κόσμο, ήταν σχεδόν απούσα από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της: μόλις δύο φορές εμφανίστηκε, για λίγα λεπτά, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, για να χαιρετίσει τους δεκάδες χιλιάδες υπηκόους της.

«Ολόκληρη η χώρα θα ανησυχήσει βαθιά από τις ειδήσεις που έρχονται από το Μπάκιγχαμ. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις όλων των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι με τη Μεγαλειότητά της και την οικογένειά της», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Τρας, πριν ακόμη ανακοινωθεί η επιδείνωση της υγείας της Ελισάβετ. Αφού ενημερώθηκε, διακριτικά, από έναν υπουργό, η πρωθυπουργός έφυγε από το Κοινοβούλιο. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ ενημερώθηκε με ένα γραπτό σημείωμα.

Το αεροσκάφος με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ένα αεροσκάφος μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν, κοντά στο Μπαλμόραλ, μεταφέροντας επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς επικρατεί ανησυχία για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η πτήση KRF23R της Βασιλικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το RAF Northolt στο South Ruislip, στο δυτικό Λονδίνο, στις 14:39 (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24.com.

Στο αεροπλάνο της RAF που προσγειώθηκε στο Αμπερντίν επέβαιναν ο δούκας του Κέιμπριτζ, ο δούκας της Υόρκης και ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ, δηλαδή ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ. Το BBC ανέφερε ότι μετέφερε έως και επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ότι μπορεί επίσης να μεταφέρει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Το Dassault Falcon προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκωτίας στις 15.50.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις