Νίκη ΝΔ – Ευρωεκλογές 2024: Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, λέει ο Μαρινάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη ΝΔ – Ευρωεκλογές 2024: Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, λέει ο Μαρινάκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νίκη ΝΔ Ευρωεκλογές 2024: Μιλώντας στον ΣΚΑΙ

09.06.2024 | 22:28

Ως μια πύρρειο νίκη χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε πως το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι «πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε αρχικά: «Το αποτέλεσμα περιγράφεται σε μια φράση ως πύρρειο νίκη. Θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη νίκη μεταξύ πρώτου και δεύτερου στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από την άλλη όμως δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν το 33%». Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια εμπιστοσύνη από τον κόσμο, αλλά και ένα μήνυμα ότι πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, να διορθώσουμε λάθη. Ε΄χουμε τρία χρόνια μπροστά μας. Αυτό που ξεχωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη -που έχει καταγράψει 5 διαδοχικές νίκες σε εκλογές- είναι ότι λαμβάνει τα μηνύματα».

Ως προς τα μηνύματα από τον κόσμο αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «σίγουρα υπάρχει μια άνοδος της ακροδεξιάς και άνοδος της αποχής», αλλά τόνισε ότι «η λέξη κλειδί είναι η αποτελεσματικότητα. Πριν πάμε στα πρόσωπα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα συνολικά. Χωρίς να υποτιμούμε το αποτέλεσμα πρέπει να βάλουμε τη διάσταση μιας πιο χαλαρής κάλπης που δεν επιλέγει ο κόσμος κυβέρνηση. Έχουμε κατά πλειοψηφία την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά λαμβάνουμε και τα μηνύματα».

Exit mobile version