Ηγεσία ΠΑΣΟΚ: Κακλαμάνης υπέρ Ανδρουλάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηγεσία ΠΑΣΟΚ: Κακλαμάνης υπέρ Ανδρουλάκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κακλαμάνης υπέρ Ανδρουλάκη: «Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ»

13.06.2024 | 18:26

Θέση υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε ο Απόστολος Κακλαμάνης, σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιδρυτικό μέλος του κόμματος, σε ανάρτησή του τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν στην Χαρ. Τρικούπη και πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του προέδρου του κόμματος, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ». Σχολίασε δε, πως το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ψήφους, συγκρίνοντας με τις προηγούμενες εκλογές και την ίδια ώρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν «απέχθεια με την απολιτίκ τεχνητή πόλωση, με την οποία προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα».

Η τοποθέτηση Κακλαμάνη

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση, ακαίρως και όχι εντός των κομματικών τους οργάνων, ως όφειλαν, απόψεων 2-3 βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί σε ακατάσχετη αρνητική ΠΑΣΟΚολογία σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τη θέση του ΠΑΣΟΚ.  Καταρχάς, οποιαδήποτε ενασχόληση με αποτελέσματα εκλογικών διαδικασιών, γίνεται επί αντίστοιχων αναμετρήσεων.  Εν προκειμένω, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών με τις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019, προκύπτουν τα εξής: Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, χάρις στην αμιγώς πολιτική εκλογική στρατηγική του, είχαν τώρα, σε σχέση με το 2019, αύξηση 71.673 ψήφους (+5,07%). Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν εθίγη από την πρόσφατη αποχή του 58,61% και εξέλεξε έναν ακόμη ευρωβουλευτή.

Δεύτερον, η Δεξιά της ΝΔ και η «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν, αντί της πολιτικής τοποθέτησής τους στα οξύτατα προβλήματα της χώρας μας, για τα οποία φέρουν την κύρια ευθύνη και το αβέβαιο μέλλον της Ε.Ε., επέλεξαν μια απολιτίκ τεχνητή πόλωση, προσπαθώντας ν’ αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα. Προκάλεσαν οργή και απέχθεια. Έχασαν, λοιπόν, η μεν ΝΔ τώρα, σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, 747.535 ψήφους (- 4,81%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι, αν και έχει απαλλαγεί από τον κ. Τσίπρα, δεν έχασε μόνο 750.462 ψήφους (-8,83%) αλλά συνεχίζεται η κατολίσθησή του και βρίσκεται σε αποδρομή, που «εγγυάται» ο κ. Κασσελάκης.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καθήκον να απευθυνθεί με όπλο την αλήθεια και μόνο, σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως στο 1, 5 εκατομμύριο των ψηφοφόρων που γύρισαν τώρα την πλάτη στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δημοκρατικοί πολίτες που πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν αντί να βάλουν πλάτη να σωθεί η χώρα, τους έλεγαν ότι με «ένα νόμο και ένα άρθρο» θα σβήσουν τις συνέπειες των μνημονίων, όπως το τρίτο και χειρότερο, το δικό τους. Έπαιξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας και της απομάκρυνσής της από την Ε.Ε. Όταν διαπίστωσαν ότι εξαπατήθηκαν, μετακινήθηκαν στη ΝΔ. Αυτοί οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ανήκουν στην Δεξιά. Απογοητεύτηκαν και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι καιρός αφού μάθουν την αλήθεια, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, έπεσε στη φωτιά για την αποτροπή της χρεοκοπίας που άλλοι άναψαν. Είναι καιρός να επιστρέψουν στη βάση τους, στο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε πάθει και μάθει πολλά από τέτοια στο παρελθόν. Η ΕΝΟΤΗΤΑ του ΠΑΣΟΚ είναι αρραγής, σφυρηλατείται με τους αγώνες του και διασφαλίζεται από το καταστατικό του».

 

Exit mobile version