Τροχαίο Κυπαρισσία 4 νεκροί: Κρίσιμες ώρες για τους δύο ανήλικους

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Κυπαρισσία 4 νεκροί: Κρίσιμες ώρες για τους δύο ανήλικους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τροχαίο Κυπαρισσία 4 νεκροί: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός

27.07.2024 | 11:34

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο ανήλικοι που τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο στην Ελαία Μεσσηνίας στο 47ο χλμ. της Ε.Ο. Κυπαρισσίας-Πύργου που συγκλόνισε το πανελλήνιο το μεσημέρι της Παρασκευής 26/07. Δύο ακόμα γυναίκες νοσηλεύονται, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του επαγγελματία οδηγού, ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί αν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν, πως ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας, πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε εμπλακεί και σε άλλο θανατηφόρο τροχαίο στον ίδιο δρόμο, ακριβώς έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Ζαχάρως. Τότε είχε χάσει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος. Ένα βρέφος, ένα κορίτσι μόλις 12 ετών, και δύο άνδρες νεκροί, είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίο δυστυχήματος.

Ένας εξάχρονος διεκομίσθη βαριά τραυματισμένος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση έχει μεταφερθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ένας 19χρονος νεαρός. Επιπλέον, δύο γυναίκες, ηλικίας 38 και 66 ετών μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. «Ανασύραμε έξι άτομα εκ των οποίων τέσσερις νεκροί» είπε στην κάμερα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μία νταλίκα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας της, «δίπλωσε» στα δύο και έπεσε πάνω σε τρία ΙΧ που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα. Η νταλίκα χτύπησε διαδοχικά τα αυτοκίνητα και κατέληξε να καταπλακώσει και να συνθλίψει ένα εξ αυτών. Όπως μεταδίδει το messinialive, από το όχημα που καταπλακώθηκε από την νταλίκα επέβαινε μία τετραμελής οικογένεια. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν ο πατέρας και το 11 μηνών βρέφος της οικογένειας, ενώ διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η 38χρονη μητέρα και το άλλο παιδί της οικογένειας ηλικίας 4 ετών, όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις επιχειρώντας τον απεγκλωβισμό των θυμάτων, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Δύο ακόμη νεκροί και ένας διασωληνωμένος

Η νταλίκα που μετέφερε αδρανή υλικά (χαλίκι και χώμα) χτύπησε και δεύτερο όχημα, το οποίο οδηγούσε 22χρονος άνδρας που απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε επίσης στο Νοσοκομείο Κυπαρρισίας αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε σωστό να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και διασωληνώθηκε. Στο ίδιο όχημα επέβαιναν ακόμη τρία άτομα: ένα ανήλικο κορίτσι και δύο ηλικιωμένοι. Δυστυχώς, το 12χρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια, όπως επίσης και ο ηλικιωμένος άντρας, ενώ μία 61χρονη γυναίκα απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας νοσηλεύεται και ο 39χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας.

Ετικέτες
Exit mobile version