Αθωώθηκε πρώην εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει έξι εμπρησμούς

ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκε πρώην εποχικός πυροσβέστης που είχε ομολογήσει έξι εμπρησμούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Είχε προφυλακιστεί και βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού τους τελευταίους μήνες

17.08.2024 | 16:20

Ο 43χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης που πέρυσι τον Αύγουστο είχε συλληφθεί για εμπρησμό σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά, και είχε ομολογήσει συνολικά έξι εμπρησμούς στο νησί, προφυλακίστηκε αλλά στη δίκη που έγινε αθωώθηκε. Η ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλληνίας».

Έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 43χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Σεπτέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 43χρονος επικαλούμενος τη σωματική του ανάγκη, απομακρυνόταν από τους συναδέλφους του και όταν επέστρεφε, τους έλεγε να απομακρυνθούν πηγαίνοντας σε άλλο μέρος.

Τότε, και ενώ κανείς άλλος από το πλήρωμα δεν έβλεπε κάτι, εκείνος φώναζε «φωτιά, φωτιά» και όταν τον ρωτούσαν οι συνάδελφοί του «πού τη βλέπεις;», εκείνος απαντούσε «εκεί που ήμασταν πριν». Ο τρόπος με τον οποίο έβαζε τις πυρκαγιές ήταν με μαντιλάκια με αιθυλική αλκοόλη τα οποία είναι βραδύκαυστα ενώ δεν αφήνουν ίχνη. Κατά την εκδίκαση της απόφασης στο Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, ο 43χρονος άνδρας δήλωσε αθώος, ενώ οι μαρτυρίες κατηγορίας αλλά και η αρχική του ομολογία δεν ήταν αρκετά και το δικαστήριο τον αθώωσε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην εποχικού πυροσβέστη, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο protothema.gr, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “ο εντολέας μου αναμένεται να κινηθεί νομικά καταθέτοντας αγωγή εναντίον του Δημοσίου αλλά και των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για την ψυχική αλλά και σωματική ταλαιπωρία του εντολέα μου επί εννέα μήνες αδίκως προσωρινά κρατουμένου στις φυλακές του Κορυδαλλού”.

Exit mobile version