Κατέρρευσε στο δικαστήριο η κόρη του Ντομινίκ Πελικό που ενθάρρυνε 50 άνδρες να βιάσουν την αναίσθητη σύζυγό του

ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε στο δικαστήριο η κόρη του Ντομινίκ Πελικό που ενθάρρυνε 50 άνδρες να βιάσουν την αναίσθητη σύζυγό του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Γύρω από την κόρη μου, γυμνή», ο τίτλος φακέλου του Γάλλου που περιείχε φωτογραφίες της γυμνής κόρης του.

04.09.2024 | 08:53

«Χωρίς εκείνη να το ξέρει» ήταν το όνομα του chat room, μέσω του ο οποίου ο Ντομινίκ Πελικό φέρεται να στρατολόγησε τουλάχιστον 50 άνδρες για να βιάσουν τη γυναίκα του εν αγνοία της ενώ εκείνη ήταν ναρκωμένη, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Γαλλία. Η κόρη του κατέρρευσε στο δικαστήριο, όπου ειπώθηκε πως γυμνές φωτογραφίες του παιδιού του βρέθηκαν σε έναν υπολογιστή σε έναν φάκελο με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή».  Η κόρη του έφυγε κλαίγοντας από το δικαστήριο, αφού άκουσε ότι είχε τραβήξει φωτογραφίες της ενώ ήταν ναρκωμένη. Και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Τρίτη, το δικαστήριο της Αβινιόν άκουσε πώς γυμνές φωτογραφίες της κόρης του – που χρησιμοποιεί τώρα το όνομα Καρολίν Νταριάν – είχαν βρεθεί σε έναν υπολογιστή σε έναν φάκελο με τίτλο «Γύρω από την κόρη μου, γυμνή». Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, που επικαλείται το Sky News, η κ. Νταριάν έφυγε από την αίθουσα κλαίγοντας – συνοδευόμενη από τα δύο αδέλφια της. Επέστρεψε περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Ο δικηγόρος της οικογένεια, Αντουάν Καμί, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ημέρας: «Ακόμη και αν δεν ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο, καθώς γνωρίζουν την υπόθεση, ήταν ιδιαίτερα εξαντλητική σήμερα το πρωί». Ο 71χρονος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τις φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ. Ένα αρχείο σε υπολογιστή με την ένδειξη «καταχρήσεις» που κατασχέθηκε από το σπίτι του περιείχε περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και βίντεο από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τη Le Monde. Τα εγκλήματα φέρεται να ξεκίνησαν το 2011. Ο Ντομινίκ Πελικό λέγεται ότι καθάριζε το σώμα της συζύγου του μετά τις επιθέσεις και έδινε εντολές στους άνδρες ώστε να μην ξυπνήσει, βάζοντάς τους να ζεσταίνουν τα χέρια τους, να μην φορούν aftershave και να μην μυρίζουν καπνό τσιγάρου.

 

Στους άλλους 50 κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ένας πυροσβέστης, ένας δημοσιογράφος και ένας δεσμοφύλακας. Ο καθένας από αυτούς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, εάν κριθούν ένοχοι. Οι άνδρες ήταν όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών στρωμάτων, ανέφεραν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι ορισμένοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ενώ άλλοι είπαν ότι πίστευαν ότι η σύζυγος προσποιήθηκε ότι κοιμόταν.

Η δίκη, η οποία θα περιλαμβάνει βίντεο από τους βιασμούς, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Η σύζυγος του Πελικό, η 72χρονη Ζιζέλ, παρίσταται στη δίκη, η οποία θέλει να διεξαχθεί δημόσια για να προειδοποιήσει το κοινό για τη σεξουαλική κακοποίηση και τις λιποθυμίες που προκαλούνται από τα ναρκωτικά. Ο δικηγόρος Στεφάν Μπαμπονό δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι θέλει να δείξει «ότι η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά».

Exit mobile version