Κτηνωδία: Διακινητές πετούσαν τον έναν μετά τον άλλον τους μετανάστες στη θάλασσα

ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνωδία: Διακινητές πετούσαν τον έναν μετά τον άλλον τους μετανάστες στη θάλασσα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ένας νεκρός

17.09.2024 | 21:55

Πέρα κι από την κτηνωδία. Αδίστακτοι, απάνθρωποι διακινητές, πετούσαν τον έναν μετά τον άλλον στη θάλασσα τους παράτυπους μετανάστες που μετέφεραν από την Τουρκία στην  Σάμο με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πνιγεί!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα σε σκηνές πανικού με τριάντα αλλοδαπούς να παλεύουν να σωθούν, 27 από αυτούς κατάφεραν να φθάσουν στα βράχια και να γαντζωθούν μέχρι να έρθει βοήθεια, ενώ τρεις διασώθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Λιμενικό συνέλαβε τους δύο διακινητές, οι οποίοι ανακρίνονται προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της σοβαρής υπόθεσης, που προκάλεσαν μία ακόμη φορά τα αδυσώπητα κυκλώματα διακινητών. Το σοβαρό περιστατικό, που φέρνει στο φως τη νέα τακτική των εγκληματιών να πετάνε ανθρώπους στη θάλασσα για να μην βρεθούν στο σκάφος, όταν αντιλαμβάνονται παρουσία του Λιμενικού, έλαβε χώρα ανοιχτά της Σάμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φουσκωτό σκάφος προερχόμενο από τα παράλια της Τουρκίας επιχείρησε να φθάσει στις ακτές της Σάμου για να αποβιβάσει τους παράτυπους μετανάστες, που μεταφέρονταν επί πληρωμή. Πλωτό του Λιμενικού Σώματος, από αυτά που περιπολούν εντόπισε το σκάφος και επιχείρησε να αποτρέψει την είσοδό του στα ελληνικά χωρικά  ύδατα. Οι διακινητές, σε μια προσπάθεια να διαφύγουν, πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς. Και τότε, πέταξαν τους 31 μετανάστες στη θάλασσα, προκαλώντας σκηνές αλλοφροσύνης.

Το Λιμενικό κατάφερε να περισυλλέξει τρεις μετανάστες, ενώ οι υπόλοιποι 27, όπως πραναφέρθηκε,  κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι μια βραχώδη ακτή, όπου γαντζώθηκαν για να σωθούν. Δυστυχώς, ένας από τους μετανάστες δεν τα κατάφερε και πνίγηκε. Το ότι τα μέλη των συμμοριών διακινητών γίνονται όλο και πιο σκληρά μπροστά στο θαλάσσιο «τείχος», που στήνει το Λιμενικό με τα πλωτά του, αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα στοιχεία που ανέδειξε το Alphafreepress. Μέσα σε μόλις 24 ώρες, τα στελέχη του Λιμενικού αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν σε δύο περιπτώσεις στον αέρα και στις μηχανές σκαφών των διακινητών προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους καθώς δεν υπάκουσαν σε κανένα σήμα της υπεύθυνης Αρχής.

Exit mobile version