Εκλογικός νόμος Ελλάδα: Να αλλάξει τώρα, λέει ο Γεωργιάδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικός νόμος Ελλάδα: Να αλλάξει τώρα, λέει ο Γεωργιάδης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δεν μπορώ να δω την κυρία Λατινοπούλου ως κυβερνητικό μας σύμμαχο

26.09.2024 | 10:56

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, αφού όπως τονίζει θεωρεί ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση πολλών κομμάτων. Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο dnews δήλωσε πως θα πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος ώστε να υπάρχει ενισχυμένη πλειοψηφία. «Οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα πίστευα στις ισχυρές κυβερνήσεις. Η θέση μου παραμένει η ίδια διαχρονικά. Είμαι υπέρ της ενισχυμένης πλειοψηφίας, θέλω αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν πιστεύω καθόλου πια σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχω υπηρετήσει σε δύο τέτοιες κυβερνήσεις, στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και σας διαβεβαιώ ότι αδυνατώ να πιστέψω πως μπορεί να κυβερνηθεί αυτή η χώρα με μία Κυβέρνηση πολλών κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Κίνδυνος για κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον να «υπάρξουν στο μέλλον κυβερνήσεις συνεργασίας εντελώς ερμαφρόδιτες»: «Σας υπενθυμίζω ότι ακόμα και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μία εντελώς ερμαφρόδιτη Κυβέρνηση, καθόσον ένα κόμμα της αριστεράς και μάλιστα της Ριζοσπαστικής, είχε συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, οι αδύναμες πλειοψηφίες δημιουργούν όχι μόνο αδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και ερμαφρόδιτες κυβερνήσεις. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δω ένα τέτοιο ενδεχόμενο να συμβαίνει και θα προτιμούσα μια αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Σε ερώτηση για την Αφροδίτη Λατινοπούλου και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Επαναλαμβάνω, όχι, δεν μπορώ να δω την κυρία Λατινοπούλου ως κυβερνητικό μας σύμμαχο. Αν όμως σε ένα κοινοβούλιο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, τότε σε αναγκάζει η ζωή να κάνεις πολλών ειδών συμβιβασμούς. Οι συμβιβασμοί αυτοί δεν είναι καλό πράγμα στην πολιτική, γιατί ενισχύουν την απαξία του πολιτικού συστήματος. Για αυτό και θα το επαναλάβω: χρειαζόμαστε έναν εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει ισχυρή κυβέρνηση».

Exit mobile version