Φωτιά Ξυλόκαστρο τώρα: Καίει για 3η ημέρα, στάχτη 40.000 – 50.000 στρέμματα

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ξυλόκαστρο τώρα: Καίει για 3η ημέρα, στάχτη 40.000 – 50.000 στρέμματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φωτιά στην Κορινθία: Καίει για 3η ημέρα, στάχτη 40.000 - 50.000 στρέμματα -Επιχειρούν 478 πυροσβέστες και 22 εναέρια μέσα

01.10.2024 | 16:13

Για τρίτη ημέρα καίει η μεγάλη φωτιά της Κορινθίας και σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια έχουν καεί από 40.000 – 50.000 στρέμματα. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Τεράστια δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί στη φωτιά

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Από εδάφους επιχειρούν 478 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 154 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ισχυρές είναι και οι εναέριες δυνάμεις, καθώς στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 22 εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα14 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό) και 8 αεροσκάφη.

Σε ποια σημεία παραμένει δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά

Αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος είναι τα πιο δύσκολα, όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας. «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση με τη φωτιά στην Κορινθία, δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμαζόμαστε στην Πελοπόννησο», τόνισε και πρόσθεσε «στην έναρξη της φωτιάς κι ενώ το περιπολικό έφτασε αμέσως, δεν μπόρεσε να περάσει από το χωματινό δρόμο». Νωρίς το πρωί εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Σοφιανά προς Ρεθί, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν μέχρι στιγμής ότι στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα. Υπενθυμίζεται πως από το πύρινο μέτωπο έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες, ενώ έχουν τραυματιστεί και δύο πυροσβέστες.

 

Ετικέτες
Exit mobile version