Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί 16 θύματα από την θεομηνία, η κ. Δούρου επιχείρησε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες της περιφέρειας Αττικής και ζήτησε να αποδοθούν… αλλού! Όπως ανακοίνωσε υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν», όπως δήλωσε. Κι όμως η κ. […]
Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί 16 θύματα από την θεομηνία, η κ. Δούρου επιχείρησε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες της περιφέρειας Αττικής και ζήτησε να αποδοθούν… αλλού!
Όπως ανακοίνωσε υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν», όπως δήλωσε.
Κι όμως η κ. Δούρου τον Απρίλιο του 2014 έλεγε ότι της αρκούν 6 μήνες για έναν πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό.
Προκειμένου να επιτεθεί στον τότε περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό έλεγε: «Ολα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές».
Στην πραγματικότητα ήταν μία προαναγγελθείσα τραγωδία, Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι της επιστημονικής κοινότητας, που είχαν επίγνωση της κατάστασης, όπως ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου, δήλωσε ότι το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση τις προηγούμενες καταστροφές! Σημείωσε δε ότι «εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να κάνουμε κάτι σωστό πρέπει η περιφέρεια σε συνεργασία με την γραμματεία πολιτικής προστασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται να κάνουν μια μελέτη η οποία ταυτόχρονα θα προτείνει και τα έργα».
Δήλωνε έτοιμη για τις πλημμύρες πριν από λίγες ημέρες
Πριν από λίγες ημέρες είχε συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειακής ενότητας Δυτικής Αττικής (Μάνδρα, Μέγαρα κλπ) είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες:
Ετσι εύλογα προκύπτει το ερώτημα πως αφού χρειάζονταν μόνο έξι μήνες για τα αντιπλημμυρικά έργα, γιατί τρία χρόνια μετά η Δυτική Αττική αφέθηκε στην τύχη της, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και Μάνδρα και Νέα Πέραμος «πνίγηκαν» στη λάσπη.