Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, δεν υπάρχει ελληνικό νοικοκυριό που να μην έχει ένα πιάτο γεμάτο μελομακάρονα. Ωστόσο, καθώς το εορταστικό δωδεκαήμερο φτάνει στο τέλος του, ενδεχομένως να νιώθουμε λίγο μπουχτισμένοι από από τα εορταστικά γλυκά που τρώμε κάθε μέρα εδώ και τόσο καιρό. Στο Bovary βρήκαμε μία πολύ απλή συνταγή στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr η οποία θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τα μελομακάρονα που σας περισσεύουν με δημιουργικό τρόπο και να φτιάξετε μία νέα λιχουδιά. Συγκεκριμένα, με επιπλέον 4 υλικά μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμες καριόκες και να τις προσφέρετε ως βουτήματα στους καλεσμένους σας συνοδεύοντας τον καφέ τους.
Yλικά
100 γρ μπισκότα
500 γρ μελομακάρονα
50 γρ κακάο
150 γρ βούτυρο
500 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Η σημερινή συνταγή μας είναι πανεύκολη. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα.
Επιπλέον, σπάμε και τα μελομακάρονα που περίσσεψαν μαζί με τα καρύδια, ενώ προσέχουμε να μην έχουν πολύ σιρόπι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε μαγειρική μεμβράνη και το κάνουμε μπαστούνι, όπως φαίνεται στο βίντεο. Δένουμε τις άκρες και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Όταν σταθεροποιηθεί κόβουμε το γλυκό σε φέτες με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Κατόπιν, βουτάμε τις φέτες στην λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσουν σε αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο.
Τέλος, προαιρετικά τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.