Ρέμος – Πηλαδάκης: Η πρώτη αντίδραση για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα

LIFESTYLE

Ρέμος – Πηλαδάκης: Η πρώτη αντίδραση για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ρέμος - Πηλαδάκης: Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι μπαζώθηκε το εκκλησάκι

28.03.2024 | 23:50

Στο «φως» ήρθαν φωτογραφίες από  τα θυρανοίξια του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία Φωκού της Μυκόνου. Το εκκλησάκι, που πλέον είναι θαμμένο κάτω από τόνους χώμα, ανήγειραν o Αντώνης Ρέμος και ο Κώστας Πηλαδάκης, οι οποίοι φωτογραφίζονται στο πλευρό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’, που πραγματοποίησε τα θυρανοίξια τον Αύγουστο του 2015. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο Αντώνης Ρέμος ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, ενώ συμμετέχει ενεργά έχοντας στο πλευρό του τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη. Οι δυο άντρες ανάβουν τα καντήλια στο εκκλησάκι. Σε άλλη φωτογραφία απεικονίζονται να κρατούν το δοχείο με τον αγιασμό.

Η σύζυγος του Αντώνη Ρέμου, Υβόννη Μπόσνιακ κρατώντας το μωράκι τους στην αγκαλιά της παίρνει την ευλογία του Μητροπολίτη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλειστό κύκλο. Μπροστά στην απίστευτη «ανακάλυψη» του θαμμένου ναού βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος κατά την διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας του Φωκού. «Είχαμε πάει μια εθελοντική ομάδα να καθαρίσουμε την παραλία του Φωκού και μου έκανε εντύπωση που δεν είδα την εκκλησία κι έτσι πήγα να δω από κοντά. Έφτασα εκεί πέρα η πόρτα ήταν ανοιχτή μπήκα μέσα στο οικόπεδο.», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Η ενόχληση του Κώστα Πηλαδάκη

Όπως είναι φυσικό, η είδηση έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια και οργή κατοίκων του κοσμοπολίτικου νησιού των Κυκλάδων, μέσω των social media, καλώντας την αρμόδια μητρόπολη να επιληφθεί. «Είναι δουλειά της Εκκλησίας. Κανένα εκκλησάκι δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη του χωραφιού. Ανήκει στην κατά τόπους μητρόπολη. Έως πριν από λίγα χρόνια άδειες για ανέγερση έδινε μόνο η ναοδομία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο δεσπότης και ο ηγούμενος του μοναστηριού έχουν ήδη ενημερωθεί και θα πράξουν τα δέοντα» ανέφερε κάτοικος του νησιού. Ο Κώστας Πηλαδάκης είπε ότι «κάθε τετραγωνικό έχει χτιστεί νόμιμα», ενώ ειδικά για το εκκλησάκι κατατέθηκαν ήδη από το 2015 όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να ληφθεί άδεια από τη ναοδομία, υπηρεσία που στο μεταξύ καταργήθηκε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ναΐσκος δεν υπάγεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη μητρόπολη, ενώ ευρίσκεται εντός του ιδιωτικού χώρου. Μάλιστα, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε μηνύσεις για την είσοδο τρίτων προσώπων στην ιδιοκτησία, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς μπήκαν και πώς δηλώνει κάποιος (σ.σ.: αντιδήμαρχος της Μυκόνου) ότι έσκαψε εντός του ιδιωτικού χώρου. Ερωτηθείς σχετικά με την αναμενόμενη αυτοψία της Πολεοδομίας εντός του ακινήτου, ο κ. Πηλαδάκης απάντησε ότι τα πάντα είναι καθόλα νόμιμα. Μυστήριο όμως, ακόμη, παραμένει ποιος και γιατί έθαψε το εκκλησάκι; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος.

Τι αναφέρει ο Μητροπολίτης Σύρου για το εκκλησάκι;

«Αυτή η κίνηση η οποία έχει γίνει τώρα κι έχει λάβει τόσο μεγάλη δημοσιότητα ενώ δεν θα έπρεπε, δεν είναι δείγμα ασέβειας ή βεβήλωσης του ιερού χώρου της λατρείας, καθώς έχω πληροφορίες και από τον Δήμο Μυκόνου, χάριν πολεοδομικών ή φορολογικών προβλημάτων, προς στιγμήν επικαλύφθηκε. Αυτό θα αποκαλυφθεί, θα φύγουν τα χώματα, θα γίνει η αποχωμάτωση και αναζητώ να βρω ποιος είναι ο αγοραστής για να του στείλω μία επιστολή και να του πω ότι πάραυτα πρέπει να αποκατασταθεί το εκκλησάκι όπως ήτο. Εάν δεν γίνει, που είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει, γιατί δεν υπάρχει άλλος λόγος να μη γίνει, τότε με τη βοήθεια της Πολεοδομίας ή κάποιας άλλης αρχής η Μητρόπολις θα το αποκαλύψει το εκκλησάκι» δήλωσε ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος.

«Κάθε εκκλησία, μεγάλη ή μικρή, είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας, όπου θεμελιώνεται Αγία Τράπεζα, θυσιαστήριο είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το εκκλησάκι αυτό οικοδομήθηκε από ευλάβεια του ιδιοκτήτη. Έγιναν τα θυρανοίξια. Άρα, αυτό ανήκει στον πλησιέστερο ενοριακό ναό» πρόσθεσε επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

 

Exit mobile version