Μία νηστίσιμη συνταγή για τρουφάκια που θα γίνει ανάρπαστη. Όλοι μας έχουμε αδυναμία στις λιχουδιές. Τα λαχταριστά τρουφάκια είναι μία διαχρονικά αγαπημένη λιχουδιά, αλλά και το γλύκισμα που επιλεγούμε για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Με αυτά τα λαχταριστά, νηστίσιμα τρουφάκια θα ικανοποιήσεις τις γλυκές σου λιγούρες ακόμα και την περίοδο της Σαρακοστής.
Υλικά
1 κούπα μαργαρίνη
1 κ 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλάκια του γλυκού καφέ στιγμής
1 κουταλιά σούπας κακάο διαλυμένο σε 1/4 κούπας κονιάκ
2 κούπες κουάκερ
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Χτυπήστε την άχνη με την μαργαρίνη στο μίξερ να πήξει και ν’ αφρατέψει. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Η ζύμη πρέπει να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια. (Αν κολλάει προσθέστε λίγο κουάκερ ακόμη).
Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο 2 με 3 ώρες να σφίξει. Πλάστε μικρά τρουφάκια και τυλίξτε τα στην καρύδα η σε τρούφα και βάλτε τα μέσα σε μικρά γκοφρέ θηκάκια.
Γίνονται 50 με 60 τρουφάκια και διατηρούνται στο ψυγείο.