Πολάκης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι, θα τα πούμε στην ΚΕ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι, θα τα πούμε στην ΚΕ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο Κασσελάκης επανάφερε στην ΚΟ τον Πολάκη -«Δεν είμαι κανένα παιδάκι, θα τα πούμε στην ΚΕ», του απαντά

03.09.2024 | 15:45

Μόνο κατευνασμό δεν σημαίνει για τον Παύλο Πολάκη η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη για την επιστροφή του βουλευτή Χανίων στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, 40 ημέρες μετά τη διαγραφή του. Πλέον η αμφισβήτηση από τον Παύλο Πολάκη στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να θεωρείται ακόμη πιο δυναμική, με το αίτημα του κ. Πολάκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες να θεωρείται σχεδόν δεδομένο. Ενδεικτικό είναι ότι πληροφορίες θέλουν τον κ. Πολάκη περισσότερο εξοργισμένο ακόμη και από την αρχική διαγραφή του. Μάλιστα, ο ίδιος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επανένταξής του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής. «Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με ενημέρωση από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν», ξέσπασε, ενώ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό πρόβλημα. «Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του Παύλου Πολάκη:

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος. Επειδή, όμως, ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν, να με διαγράψουν χωρίς ενημέρωση, πιστεύοντας ότι ήταν μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου. Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο δεν έφυγα ποτέ, η τυπική δηλαδή, με την έννοια της επανένταξης στην ΚΟ, δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη που υπάρχει για ξεκάθαρη, δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Ό,τι είπα ισχύει, τα υπόλοιπα αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή. Επειδή είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρα αυτά που λέω. Όταν είπα ότι δεν αλλάζει σε τίποτα η πολιτική μου εκτίμηση και ότι στην ΚΕ θα τα πούμε αξιακά, προγραμματικά και ό,τι χρειαστεί, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θεωρώ ότι δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν. Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή».

Αποστάσεις Πολάκη και από Παππά

Το τηλεφώνημα του Νίκου Παππά στον Παύλο Πολάκη έδειξε ότι οι σχέσεις των δύο άλλοτε στενών συνεργατών και των ανθρώπων που έφεραν τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συνομιλία κράτησε ελάχιστα, με τον Νίκο Παππά να του ανακοινώνει απλώς ότι επανεντάσσεται στην ΚΟ, και τον κ. Πολάκη απλώς να συμφωνεί με την επιστροφή του. Από την πλευρά του, πάντως, ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του δεν έδειξε ότι υπάρχει ζήτημα ανάμεσα στους δύο, υποστηρίζοντας πως ο Παύλος Πολάκης μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος και ότι η πολιτική κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα. Μάλιστα, σε ερώτηση για τις αναφορές σε αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Παππάς αρκέστηκε να πει: «Δεν άκουσα κάτι τέτοιο».

Η απόφαση Κασσελάκη για την επιστροφή Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως μετά την επικοινωνία Παππά-Πολάκη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, με εντολή του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα γνωστοποιώντας του την εκ νέου ένταξη του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται πως η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο. Ο βουλευτής Χανίων μετά τη διαγραφή του ασκούσε δριμύτατη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. Ωστόσο, η κίνηση Κασσελάκη για επιστροφή Πολάκη στην ΚΟ φάνηκε πως είναι μια κίνηση «συμφιλίωσης» ενόψει της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που δεν δείχνει να αποδέχεται ο βουλευτής Χανίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Σάλμα Χάγιεκ γιόρτασε τα γενέθλιά της με 18 φωτογραφίες με μαγιό - «Καμία δεν είναι από το παρελθόν» 03.09.2024 | 15:45
Ενθουσιασμένη η Ιωάννα Τούνη με δωροεπιταγή από τις φίλες της για να βάλει υαλουρονικό στα χείλη 03.09.2024 | 15:45
Πέταξαν αυγά και αναπτήρες σε συναυλία της Μαρίνας Σάττι - Η ενόχληση της τραγουδίστριας 03.09.2024 | 15:45
Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια - Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται 03.09.2024 | 15:45
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 14 μονάδων για ΝΔ, στο 10,5% ο ΣΥΡΙΖΑ 03.09.2024 | 15:45
Αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης – Τι αλλάζει με την έλευση του μετρό 03.09.2024 | 15:45
4.700 νέοι εκπαιδευτικοί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 03.09.2024 | 15:45
Κατζουράκη: «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα της σκοποβολής στα 16 μου χρόνια» 03.09.2024 | 15:45
Exit mobile version