Γιατρός, η σύντροφός του και ο ανήλικος γιος της κατηγορούνται για εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός, η σύντροφός του και ο ανήλικος γιος της κατηγορούνται για εμπρησμούς στη Νέα Μάκρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ο γιατρός και η σύντροφός του οδηγήθηκαν με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενώπιον της ανακρίτριας.

04.09.2024 | 11:02

Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι αλήθεια. Γιατρός-ορθοπεδικός συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του στη Νέα Μάκρη με βαριές κατηγορίες για σειρά εμπρησμών από πρόθεση στην περιοχή. Το άλλο απίστευτο, πλην και πάλι αληθινό, είναι ότι ως φυσικός αυτουργός των εμπρησμών, που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο και συνεχίζονταν ως τώρα, αναζητείται ο ανήλικος γιος της 50χρονης συντρόφου του γιατρού, ο οποίος δεν έχει κλείσει καν τα 17 του χρόνια!

Τα συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στο φως μετά τη γνωστοποίηση των συλλήψεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η ανακοίνωσή της, ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω: «Συνελήφθησαν, 2 Σεπτεμβρίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ένας ημεδαπός και μια ημεδαπή, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ανήλικος ημεδαπός, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 12-05-2024, στις 24-06-2024, στις 10-07-2024, στις 08-08-2024 και για δύο (2) πυρκαγιές στις 01-09-2024, καθώς και για δύο (2) απόπειρες εμπρησμών στις 08 και στις 31-08-2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής. Στους ανωτέρω δύο (2) συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320€. Οι δύο (2) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να απολογηθούν».

Λένε ότι κοιμούνταν

Πληροφορίες του Alphafreepress αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες, που αρνούνται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι… κοιμούνταν όταν ξεσπούσαν οι πυρκαγιές, είναι 61 ετών (ο γιατρός) και 50 ετών η σύντροφός του και μητέρα του ανήλικου κατηγορούμενου. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάθε φορά που ξεσπούσε μία πυρκαγιά ή λίγο πριν ξεσπάσει, όπως προκύπτει από βιντεοληπτικό υλικό, που έχουν στη διάθεσή τους οι ερευνητές, μετακινούσε το όχημά του το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι για να μην υποστεί ζημιές από τις φλόγες! Κι αυτό γιατί οι πυρκαγιές, για άγνωστο λόγο ξεσπούσαν σε κοντινές αποστάσεις από την κατοικία της οικογένειας στη Νέα Μάκρη, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το κίνητρο αυτών των επικίνδυνων για την ασφάλεια και των άλλων κατοίκων ενεργειών.

Η κατάθεση περιοίκου

Ακόμη στοιχεία που έχουν παραδώσει στην ανακρίτρια οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, πιστοποιούν κατά τις πληροφορίες ότι γείτονας από αυτούς που ζούσαν απειλούμενοι από τον συνεχή «χορό της φωτιάς», έχει αναγνωρίσει τον ανήλικο και έχει καταθέσει ότι έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα. Ο ανήλικος, διέφυγε μόλις πληροφορήθηκε ότι τον αναζητούσαν οι ανακριτές της Πυροσβεστικής και πλέον θα παρουσιαστεί ενώπιον τη ανακρίτριας, που χειρίζεται τη σοβαρή υπόθεση.

Exit mobile version